Hlavní obsah
Sport

Mladoboleslavský lídr Marek Matějovský se ve třetí lize v Mostě chystal na pražskou Spartou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze stadionu v Mostě, kde Marek Matějovský nastoupil za FK Mladá Boleslav B.

Fotbalový záložník Marek Matějovský překvapil. O velikonočním víkendu si kapitán a lídr FK Mladá Boleslav zahrál za klubový B- tým ve třetí lize na půdě FK Baník Most-Souš.

Článek

Co za tím vězí? O to jsem se zajímal přímo na mosteckém stadionu, když jsem si stejně jako diváci všiml, že k rozcvičení na trávník Fotbalového stadionu Josefa Masopusta v Mostě vybíhá právě jeden z nejvýraznějších hráčů Fortuna ligy.

Marek Matějovský pak v duelu, který skončil bez branek, nastoupil za mladoboleslavské béčko po boku mladíků. Znamená to, že mnozí z nich ještě nebyli na světě, když Matějovský v sezoně 2000/01 debutoval v české první lize v barvách Jablonce. Jen pro zajímavost, jeho trenérem tehdy byl Jaroslav Hřebík.

O třiadvacet let později oproti ligové premiéře je Matějovský stále součástí vrcholového fotbalu. V letošním roce oslaví 43. narozeniny.

Jak ke startu Matějovského za béčko Mladé Boleslavi v ČFL došlo, jsem se zeptal přímo v Mostě trenéra rezervy středočeského klubu Pavla Malury.

„Nehledejte v tom žádnou senzaci. Marek Matějovský měl v první lize stop za čtyři žluté karty. To se však na třetí ligu nevztahuje. A přišel sám s tím, že by si chtěl zahrát za béčko, aby byl v zápasovém rytmu při nuceném vynechání ligového duelu se Zlínem. A vím, že jeho motivace k hernímu vytížení v béčku vycházela z toho, že se chce i v soutěžním zápase připravit na příští prvoligový šlágr na Spartě,“ sdělil mi trenér Pavel Malura.

Kouč mladoboleslavské rezervy pak ještě Matějovského přítomnost v béčku glosoval dalšími slovy.

„Je to i o charakteru hráče. Každý trenér ocení, když pracuje s borci, kteří mají rádi fotbal. S podobným doplněním kádru nemám problém. Naopak béčko je tady od toho, aby v něm dostávali prostor i hráči, kteří v danou chvíli nemohou nastoupit za áčko,“ podotkl Pavel Malura.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz