Hlavní obsah
Sport

Nichols, Autrey a další odchody. Kádr basketbalového vicemistra se rozpadl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z finálové série ligy basketbalistů mezi Nymburkem a BK Ústí nad Labem

Velké pozdvižení způsobili v minulé sezoně basketbalisté BK Ústí nad Labem, kteří vzdorovali ve finále play off nejvyšší soutěže favorizovanému Nymburku.

Článek

Jenže po historickém stříbru v lize nastaly v severočeském klubu obrovské změny včetně odchodu úspěšného trenéra a největších hráčských opor. Kouč Jan Šotnar zamířil od vicemistra na lavičku BK Pardubice. A jeho nástupce na ústeckém trenérském postu Tomáš Reimer na začátku přípravy sčítal ztráty v dosavadním hráčském kádru.

Stěžejním zásahem do týmu je fakt, že jeho lídři a tvůrci stříbra Ty Nichols a Lamb Autrey už v Ústí nejsou.

„Samozřejmě jsem věděl, co oba pro Ústí znamenali. A už po svém příchodu k týmu jsem pochopil, že nebyli smluvně podepsaní na delší dobu, takže je těžké je udržet. Měli svoje požadavky, jaké jsme jim nemohli splnit. Musíme si poradit bez nich,“ uvažoval Tomáš Reimer při našem rozhovoru v ústecké sportovní hale.

„Byl bych rád, kdyby Nichols zůstal, ale to není otázka na mě. Určitě věděl, že v případě setrvání v Ústí by měl stejnou klíčovou roli jako pod trenérem Šotnarem. Ani to asi pro něj nebylo tématem. Když jsem u týmu začínal, tak jsem s ním nemluvil, ale tušil jsem, že svou kariéru chce směřovat do klubu, kde bude hrát evropské poháry. A to mu naplňuje slovenský celek BK Levice, což je realita,“ konstatoval Tomáš Reimer.

Zatímco Ty Nichols vyměnil českou ligu za slovenskou, Lamb Autrey zamířil z Ústí nad Labem na opačný konec republiky do NH Ostrava. Není divu, že tamní klub jej prezentuje jako ligovou hvězdu s velkými zkušenostmi.

Při sledování jednoho z tréninků ústeckých basketbalistů v první polovině srpna jsem si všiml, že v týmu opravdu nezůstal kámen na kameni.

„Ze stříbrného kádru jsou tady už jen Ladislav Pecka a David Žikla, ostatní odešli. Ale podařilo se nám angažovat Tomáše Vyorala z Pardubic. Jde o velice kvalitního hráče, který nově se tvořícímu celku jistě pomůže a získá si domácí fanoušky. Hráli jsme spolu v mládeži Sokola pražském, takže se známe,“ podotkl Reimer.

A ústecký kouč přidal i charakteristiku nové posily.

„Všeobecně se ví, že Tomáš Vyoral byl s českou reprezentací na mistrovství světa v Číně 2019 i na olympiádě v Tokiu 2021. Na postu rozehrávače patřil do trojice s Tomášem Satoranským a Jakubem Šiřinou. Proto jej beru jako jednoho z nejzkušenějších českých hráčů v lize s mezinárodními zkušenostmi z národního týmu,“ podotkl Tomáš Reimer.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz