Hlavní obsah
Sport

Nové posily Muris Mešanovič a Jakub Hora se prosazují ve druhé fotbalové lize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze stadionu pražské Dukly na Julisce

Sedm bodů a posun na první příčku tabulky. Taková vyznívá dosavadní jarní bilance fotbalistů Dukly Praha ve druhé lize. Cílem klubu je splnění ambicí v podobě postupu do nejvyšší soutěže.

Článek

K tomu, aby Dukla ovládla druholigovou soutěž, mají přispět i nové posily do ofenzivy. A zatím se ukazuje, že to byl dobrý přestupový tah. Bosenský útočník Muris Mešanovič dal dva góly v prvním jarním kole v duelu se Zbrojovkou Brno (3:3).

A poté následovala dvě skvělá představení Jakuba Hory, který proměněnými penaltami v samém závěru utkání zařídil vítězství Dukly ve Varnsdorfu (1:0) i doma proti Viktorii Žižkov (1:0).

Přínos nových akvizic si pochvaluje i kapitán mužstva Jan Peterka.

„Muris Mešanovič má za sebou štace v Jihlavě a především v pražské Slavii a Mladé Boleslavi. Byl taky v Turecku a naposledy v Polsku. Je to výborný fotbalista, což dokázal hned na úvod jara. A Jakub Hora se taky jeví dobře, je to rovněž zkušený borec,“ řekl mi Jan Peterka při jednom ze zápasů.

Jakub Hora má na svém kontě už na tři stovky prvoligových startů. Hrál mj. za Viktorii Plzeň, v několika obdobích za pražskou Slavii a České Budějovice, působil v Bohemians Praha 1905 a několik úspěšných let strávil v FK Teplice, kde patřil k nejlepším střelcům. Krátce si vyzkoušel i angažmá v Lotyšsku a Polsku.

Ostatně, teplickou minulost mají i obránce Tomáš Vondrášek a záložník Pavel Moulis. Ze severu Čech přišel před rokem a půl do Dukly právě i Peterka, konkrétně z FK Ústí nad Labem.

Druholigové kluby vnímají realitu, pokud jde o způsob, jak se dostat do nejvyšší soutěže.

„Chtěli bychom uhájit první místo, když už jsme se na něj probojovali. Je to velká motivace, protože znamená i přímý postup, což by bylo nejlepší. Možností je i baráž o postup, ale ta je vždycky těžká,“ dodal Jan Peterka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz