Hlavní obsah
Sport

Ondřej Kaše a David Kaše z Litvínova upoutali odborníky, ale i fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

ilustrační snímek ze zimního stadionu v Litvínově

Hokejová extraliga, která vrcholí finálovou sérií play-off, nabídla spoustu zážitků fanouškům a takříkajíc přinesla i řadu zajímavých příběhů. Například velkou a obdivnou pozornost si vysloužili útočníci Ondřej Kaše a David Kaše v dresu Litvínova.

Článek

Už jejich angažování vzbudilo před sezonou patřičný zájem. Jako sportovní novinář jsem v srpnu hovořil s někdejším reprezentačním obráncem Janem Vopatem, bývalým hráčem Litvínova a v současnosti skautem klubů NHL.Tehdy ještě nebylo zcela jasné, zda do Litvínova opravdu přijde Ondřej Kaše.

„Když se podívám na soupisku a potencionální jména do základní sestavy, tak je patrné, že Litvínov posiluje. Ondřej Kaše je super hráč, který se prosadil i v zámořské NHL. Vím, že se vznášelo pár otazníků nad jeho zdravotním stavem. Jestli ale bude schopen po roční pauze od hokeje znovu naskočit a hrát na sto procent, pak je to obrovská posila,“ uvažoval tehdy Jan Vopat a jeho předpoklad se naplnil vrchovatou měrou.

Rovněž David Kaše splnil a možná i překročil velká očekávání. Přišel z pražské Sparty, ale Litvínov je pro něj už čtvrtou extraligovou štací. Jako mladíček začínal v Chomutově. Vyzkoušel si i angažmá v Karlových Varech. Během dosavadní kariéry už stihl i působení ve Švédsku a v zámoří, kde nakoukl i do NHL.

„David Kaše je hráč, který v Litvínově dostává větší roli, než měl ve Spartě. Má svoje kvality a věřím, že by mohl oživit nejen litvínovskou hru, ale i celou extraligu,“ přemítal Vopat a sezona mu dala za pravdu.

Bratrskou dvojici dobře zná bývalý extraligový útočník Vojtěch Kubinčák. V Litvínově chodil na zápasy a samozřejmě si všímal výkonů obou skvělých útočníků. A při nedávném rozhovoru s ním jsem ho požádal o jeho postřehy.

„Hrál jsem s nimi v Chomutově. A ještě i s Davidem Kämpfem, co je teď už řadu let v NHL. Začínali se mnou v útočné formaci a tak jsem je vychovával,“ usmál se Kubinčák.

„Do áčka přišli Ondřej Kaše a David Kaše jako mladíci a hráli třetí nebo čtvrtou lajnu. Ale už ve svých sedmnácti, osmnácti letech bylo vidět, že mají na velký hokej. Myslím, že mě brali a byli rádi, že na ně neřvu. Pořád jsem jim říkal, aby byli v klidu,“ znovu se usmíval Kubinčák.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz