Hlavní obsah
Sport

Osvědčí se v Praze znovu argentinská cesta? To ukáže až celá sezona, míní ředitel klubu Miloš Kočka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku Miloš Kočka, ředitel volejbalového klubu VK Lvi Praha (říjen 2024)

Volejbalisté VK Lvi Praha patří v posledních letech ke špičkovým celkům v české extralize. Svědčí o tom i mistrovský titul z roku 2023 i stříbro z minulého ročníku. Před nynější sezonou došlo v pražském celku k výrazným změnám.

Článek

Ústřední postavou VK Lvi Praha je ředitel klubu Miloš Kočka, se kterým jsem hovořil o novinkách na trenérské lavičce i v hráčském kádru.

Co vás vedlo k výměně koučů na trenérských postech u extraligového áčka?

Především jsme k tomuto kroku přistoupili na základě toho, že dosavadnímu trenérovi, jímž byl argentinský expert Juan Manuel Barrial, končila smlouva. Dostali jsme od něj doporučení na jeho kolegu, kterého znal. A tak přišel další Argentinec Damian Arredondo. Existuje tedy předpoklad, že možná nastává pokračování argentinské školy v pražském volejbalu.

Stejně jako v předchozích letech má tým znovu i argentinského asistenta trenéra, kteří se také vystřídali. Jaká je jejich úloha?

Barrialův asistent dělal velmi dobrou statistiku. A k Arredondovi přišel nový asistent a jeho krajan Agustin Briscioli, který žije v Itálii a má zkušenosti i na pozici statistika. Už samotný fakt, že si ho Arredondo vyžádal, svědčí o provázanosti mezi argentinskými trenéry.

Takže se dá říci, že se vám argentinská cesta osvědčuje?

To nám případně ukáže až probíhající sezona. Tedy podle toho, jaké budou výsledky v extralize, evropském Poháru CEV i v Českém poháru.

Jsou velkým zásahem do hráčského kádru odchody klíčových opor?

Je pravda, že nám odešli dva silní hráči, lídři ze základní sestavy Casey Schouten a Fyn McCarthy. A jestli to fanoušci sledovali, tak si všimli, že McCarthy zamířil po sezoně rovnou do přípravy Kanady na olympiádu v Paříži. Myslím, že ty tři roky v Praze mu prospěly.

Už jste si stanovili sportovní cíle pro extraligu?

Chceme se udržet v popředí tabulky a být dál kvalitním týmem z elitní čtyřky, a letos patrně i silné pětky nejvyšší soutěže. Loni jsme byli ve finále, proto ambice směřují k tomu, abychom znovu hráli o medaile.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz