Hlavní obsah
Sport

Pavel Krmaš: Leverkusen vede německou bundesligu zaslouženě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Bývalý fotbalista a současný trenér Pavel Krmaš

Bývalý fotbalový obránce nebo záložník Pavel Krmaš strávil sedm let v německé bundeslize. Nastupoval za Freiburg a dokonale poznal prostředí tamního fotbalu.

Článek

Jako sportovní novinář znám Pavla Krmaše od roku 2004, kdy přišel z pražské Sparty do Teplic. Po třech a půl sezonách zamířil do Německa v roce 2007, tedy rok po skončení světového šampionátu. A od té doby až dosud dobře vnímá, co vrcholový fotbal pro zemi znamená.

Pavel Krmaš sleduje i současnou bundesligu. A neuniklo mu,, že „jeho“ Freiburg prohrál v polovině března s Leverkusenem 2:3. A tak jsem se ho zeptal, co říká právě na tažení Bayeru Leverkusen.

„Oceňuji jejich dlouhou sérii bez porážky. Zaslouženě jsou nahoře a dobře si vedou i v Evropské lize. Zaskočili v bundeslize i Bayern Mnichov. Je to možná ku prospěchu fotbalu, když ligu vyhraje někdo jiný než právě Bayern Mnichov, jak si na to všichni zvykli,“ uvažoval Pavel Krmaš.

V dresu Freiburgu si Krmaš zahrál v Evropské lize i v Liberci.

„Bylo to asi před jedenácti lety a vzpomínám si, že jsme tam s Freiburgem vyhráli 2:1,“ zalovil v paměti. Sluší se dodat, že tehdy Slovan Liberec trénoval Jaroslav Šilhavý a nastoupil za něj kromě řady dalších hráčů i Radoslav Kováč, nynější trenér Pardubic v první lize.

Leverkusen je pro české fanoušky přitažlivý i tím, že v něm působí čeští reprezentanti Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář. A zmíněná trojice připadá v úvahu i pro nominaci českého národního týmu na blížící se mistrovství Evropy.

„Samozřejmě vím, že Německo se jako pořadatel chystá na letošní mistrovství Evropy. Je to výjimečná událost. Jsou tam nádherné stadiony, očekává se velký divácký zájem. Všechno má profesionální úroveň,“ řekl mi Pavel Krmaš.

„I když zrovna ve Freiburgu se hrát nebude, beru nadcházející šampionát jako celek. Takže po roce 2006 další skvělá akce špičkového fotbalu,“ vystihl blížící se sportovní svátek.

V současné době působí Pavel Krmaš v FC Hradec Králové. Pracuje ve sportovním úseku klubu jako asistent trenéra u B-týmu, který účinkuje ve třetí nejvyšší soutěži.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz