Hlavní obsah
Sport

Po třech letech v Hradci Králové Stanislav Hejkal posílil trenérský tým Bohemians Praha

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z fotbalového stadionu Bohemians Praha ve vršovickém Ďolíčku

Fotbalový trenér Stanislav Hejkal změnil po třech letech klubové angažmá. Z Hradce Králové, kde působil střídavě jako hlavní kouč nebo především jako asistent tehdejších trenérů, se přesunul do týmu Bohemians Praha 1905.

Článek

Hned na úvod letní přípravy celku z vršovického Ďolíčku připadla Stanislavu Hejkalovi zodpovědná úloha. Třebaže přišel do klubu na pozici asistenta, momentálně se výrazně podílí na tréninkovém procesu mužstva.

Hlavní trenér Klokanů Jaroslav Veselý má jiné povinnosti, a to dokonce na nejvyšší úrovni. Je totiž součástí realizačního týmu české reprezentace na mistrovství Evropy v Německu, konkrétně je jedním z asistentů trenéra Ivana Haška. Tato práce má u něj nyní přednost, ale po skončení účasti národního týmu na šampionátu se Jaroslav Veselý znovu ujme trenérského kormidla v Bohemians.

Když zůstaneme u Stanislava Hejkala, tak se ve fotbalovém prostředí ví, že je to pracovitý odborník už s pestrými zkušenostmi. Začínal v SK Kladno a v první lize na sebe upozornil už jako tehdejší asistent trenérů Zdeňka Ščasného a Petra Rady. S oběma kouči v různých obdobích spolupracoval v Teplicích i pražské Spartě.

Jako hlavní trenér převzal Hejkal vedení Teplic v roce 2018. I když byl od teplického celku po nějakém čase odvolán, všimli si jeho práce v Hradci Králové, kde se stal v roce 2021 asistentem nového trenéra Miroslava Koubka. Oba už předtím spolupracovali na Kladně a Hradec Králové přivedli v roli nováčka první ligy k šestému místu v tabulce. V průběhu další sezony se Hejkal oficiálně přesunul z postu asistenta na místo hlavního trenéra.

V ročníku 2023/24 zažil Hejkal v Hradci Králové jako asistent hned tři trenéry! Byli to Jozef Weber, po jeho odvolání Václav Kotal a od března David Horejš. A Hradečtí v závěru jara dokonce bojovali o případnou učast v evropských pohárech, když se střetli s Mladou Boleslaví v jednom zápase o volné místo pro kvalifikaci Konferenční ligy. Navzdory úspěšné spolupráci s Davidem Horejšem se Stanislav Hejkal rozhodl s hradeckým fotbalem rozloučil a přijal nabídku z Bohemians Praha 1905.

Hejkalův přesun v rámci první ligy glosoval i legendární kouč Ladislav Škorpil.

„Stanislav Hejkal je z Kladna a v Praze bude nejspíš vykonávat stejnou práci jako v Hradci, ale má to blíž ke kladenskému domovu. Jsou ale i trenéři, kteří jsou raději dál od domova,“ řekl mi Ladislav Škorpil při nedávném rozhovoru.

V kádru Bohemians dochází ke změnám. Odcházejí útočníci Erik Prekop do Baníku Ostrava, David Puškáč do Jablonce, Tomáš Necid do Viktorie Žižkov, hostování ukončili Daniel Huf, Matyáš Kozák. Záložník Michal Beran zamířil do Jablonce, obránce Daniel Köstl do MFK Ružomberok. Ladislav Mužík má souhlas k přípravě s Opavou. Novými tvářemi jsou zatím Václav Drchal a Dominik Pleštil z Jablonce a Aleš Čermák z Dunajské Stredy.

Zdroj: s využitím webových stránek Bohemians Praha

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz