Hlavní obsah
Sport

Radek Černý a Matúš Kozáčik jsou trenéry brankářů u reprezentace. Správný krok, míní Juraj Šimurka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Juraj Šimurka, dlouholetý trenér brankářů

Juraj Šimurka je bývalým fotbalovým brankářem řady klubů a dlouhodobě se také věnuje trenérské práci s gólmany. Má blízko i k současným členům realizačního týmu české reprezentace.

Článek

Šimurka si u národního týmu samozřejmě nejvíc všímá brankářské oblasti.

„Radka Černého znám dobře, kdysi jsem ho trénoval v pražské Slavii. Už byl trenérem brankářů v reprezentaci za éry Jaroslava Šilhavého společně s  Milanem Veselým. A Radka Černého jako trenéra brankářů si takříkajíc nechal ve svém štábu i nový kouč Ivan Hašek, který je fotbalovou personou,“ řekl mi Juraj Šimurka při rozhovoru v Ústí nad Labem, kde působí v tamním klubu.

Dalším trenérem brankářů u české reprezentace je ale nově Matúš Kozáčik z Viktorie Plzeň.

„Myslím, že je to taky správný krok. Ještě nedávno Kozáčik sám chytal a v Plzni se pak podílel jako trenér brankářů na výrazném vzestupu Jindřicha Staňka. Takže Kozáčikovo angažmá i u reprezentace beru jako logickou volbu. Je představitelem nastupující generace trenérů brankářů,“ uvedl Šimurka na Kozáčikovu adresu.

Za zmínku stojí fakt, že Jindřich Staněk poznal Matúše Kozáčika právě v Plzni a nyní je po přestupu mezi kluby svěřencem trenéra brankářů Radka Černého ve Slavii.

„Může být zajímavé, jak to dopadne s brankáři v reprezentaci. A kdo bude jedničkou. Někteří uvažovaní adepti momentálně v klubech v zahraničí nechytají. Proto jsem sám zvědavý na nominaci,“ dodal Juraj Šimurka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz