Hlavní obsah
Sport

Rok ve Španělsku? Výborná zkušenost, říká reprezentant Richard Bálint z Brna

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku basketbalový reprezentant Richard Bálint, hráč Brna

Po roce je český basketbalový reprezentant Richard Bálint zpátky v Národní basketbalové lize. A opět v dresu Brna, kde se snaží zúročit zkušenosti z nedávného angažmá ve Španělsku.

Článek

S Richardem Bálintem jsem hovořil po jednom z ligových zápasů, kdy přispěl výborným výkonem k vítězství svého týmu.

Takže nejprve, jaké to pro vás bylo ve španělské druhé lize?

Super. Byla to výborná zkušenost. Chtěl jsem si vyzkoušet zahraničí. A poznat, jak to tam chodí. I když jste třeba v české lize jako stálice, v cizině musíte bojovat o místo. A dlouho si na to zvykat. Věřím, že mi ta španělská štace dala něco do budoucna.

Kde přesně jste působil?

Ve městě Alicante. Na basketbalová utkání chodilo někdy i pět tisíc diváků. I druhá španělská liga je v Evropě hodně uznávaná. Myslím, že tahle soutěž má dobré jméno. Je specifická v tom, že vyžaduje několik podmínek. Například za tým mohou hrát maximálně dva Američané a minimálně čtyři Španělé, které doplňují evropští hráči.

Co vás přimělo k návratu do Brna?

Chtěl jsem pokračovat v zahraničí, ale nic nepřišlo. A když nebyla ani nabídka od Nymburka, nebylo o čem přemýšlet. A pro Brno rozhodl i fakt, že tým hraje v jednom z evropských pohárů. To je pro mě nejlepší.

Váš otec Peter Bálint trénoval v české lize například Prostějov, Ústí nad Labem, NH Ostrava a pracoval i v jiných klubech. Jaká je jeho současnost?

Trénuje ve druhé lize muže SK Žabovřesky v Brně, kde má na starost ještě mládež.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz