Hlavní obsah
Sport

S Ústím nad Labem slavil stříbro, teď trenér Jan Šotnar prožívá těžký začátek s Pardubicemi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku basketbalový trenér Jan Šotnar, který vede od září 2024 ligový tým mužů BK Pardubice

Blyštivou, ale i odvrácenou tvář basketbalu prožívá trenér Jan Šotnar. Před několika měsíci přivedl tým BK Ústí nad Labem ke stříbru v nejvyšší soutěži, což je dosud největší úspěch klubu v historii.

Článek

A na konci září musel Šotnar spolknout hořkou pilulku na lavičce Pardubic po třetí ligové prohře v řadě. Navíc právě na palubovce svého bývalého klubu.

S Janem Šotnarem jsem hovořil po zápase, který měl pro něj kvůli porážce o sedm bodů (81:88) krutou příchuť.

Jaký byl pro vás návrat do Ústí nad Labem, tentokrát v roli soupeře?

Nejprve musím říci, že jsem se s ústeckými fanoušky rozešel v dobrém. A teď jim mohu poděkovat za vřelé přivítání. Pokud jde o samotné utkání, měli jsme ho skvěle rozehrané. Ale pak u domácích rozhodly individuality. Kromě Ladislava Pecky konkrétně i Tomáš Vyoral a Josef Potoček, kteří přišli do Ústí letos v létě právě z Pardubic. Náš tým neudržel konzistenci až do konce zápasu.

V Ústí jste končil svoje angažmá v euforii a se stříbrnou ligovou medailí na krku. Je to velký kontrast ve srovnání se současnými Pardubicemi?

Start nám nevyšel. Výsledkově to je špatné. Jsme v přestavbě hráčského kádru a snažíme se zapojovat i mladší hráče. Naše úloha v trenérském týmu není jen u ligového áčka, ale i v práci s mládeží. Cesta bude dlouhá a uznávám, že začátek sezony je těžší, než jsme si představovali. Musíme se s tím poprat, tím myslím trenéry i hráče.

Vkrádá se do pardubického celku nervozita?

Jak už jsem řekl, nejsme spokojeni. Platí to i o pohledu ze strany vedení klubu. Fakt, že nemáme z úvodních tří kol ani jedno vítězství, musíme probrat a zjistit, co se dá dělat a co ne. V basketbalovém životě ale není konec světa, pořád jsme v podstatě na začátku dlouhé sezony.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz