Hlavní obsah
Sport

Slavia bude ve vršovickém derby favoritem, říká Jaroslav Veselý, trenér Bohemians

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku trenér fotbalistů Bohemians Praha 1905 Jaroslav Veselý po zápase MOL Cupu v Brozanech na Litoměřicku 25. září 2024.

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 se po postupu v MOL Cupu přes třetiligové Brozany chystají na nedělní ligové derby (29. září) s pražskou Slavií. Trenér Klokanů Jaroslav Veselý očekává těžký zápas proti špičkovému soupeři.

Článek

S trenérem Jaroslavem Veselým jsem hovořil po pohárovém duelu právě v Brozanech. Ale ptal jsem se ho především na nadcházející ligové kolo.

Jak hodnotíte vystoupení svého mužstva na půdě předního celku třetí ligy?

Systém MOL Cupu dává šanci i týmům z jiných soutěží, než je jen první liga. Měli jsme v Brozanech respekt, protože i taková pohárová klání mohou pro favority představovat složité překážky. Překvapení se dějí na celém světě. Ošidné pro prvoligové celky je, když se pohárový zápas dostane do případného penaltového rozstřelu. Jsme proto rádi za vítězství 3:1 a s tím spojený postup.

Směřují už vaše myšlenky k nedělnímu souboji s pražskou Slavií?

Přiznám se, že až do středečního večera jsme se soustředili jen na MOL Cup. A teprve od čtvrtka se zaměřujeme na další utkání. Je to vršovické derby, které provázejí specifika. A pokud jde o aktuální situaci v lize, tak všichni vidí, že Slavia má skvělou formu a bude favoritem.

Dá se eventuálně pracovat i s úvahou, že Slavia bude unavená po zápase Evropské ligy v Bulharsku?

Mají široký kádr pětadvaceti hráčů, z nichž mohou vybrat kohokoliv. Kvalita tam je, a i když ti jejich hráči rotují, tak poskládají silný celek.

Obrovský kredit si i nyní na podzim vysloužil slávistický záložník Lukáš Provod. Co o něm soudíte?

Lukáše Provoda znám i z reprezentace (Jaroslav Veselý je asistentem trenéra Ivana Haška). Jeho herní formou nejsme překvapeni. Vyšlo mu už EURO. Vnímám ho jako výborného fotbalistu. Je to inteligentní kluk, který se umí připravit i sám. Ale zápas Bohemians-Slavia není jen o Provodovi. Bereme to týmově. Budeme se snažit eliminovat ne jen jednotlivce, ale Slavii jako celek.

Je pro Bohemku výhoda domácího prostředí?

V zápasech se Slavií není pro jejího soupeře výhoda nikde. Jak říkám, hraje skvěle. Vždyť dostala na podzim v lize jedinou branku!

Zdroj: Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz