Hlavní obsah
Sport

Slovan Liberec má v reprezentačních výběrech pět hráčů a čeká na návrat Frýdka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z fotbalového ligového zápasu na stadionu Slovanu Liberec

Během březnové přestávky v nejvyšší fotbalové soutěži jednotlivé kluby nezahálejí. Některé týmy ale musí upravit program kvůli startům vybraných hráčů v různých reprezentačních výběrech. Platí to i o Slovanu Liberec.

Článek

Blíže o situaci v hráčském kádru mužstva mi řekl asistent trenéra Jakub Harant, který kromě práce v trenérském týmu Luboše Kozla u áčka je hlavním koučem libereckého béčka ve třetí lize.

Kolik fotbalistů libereckého celku figuruje na akcích reprezentačních celků?

Všem klukům jejich působení v národních týmech přejeme. Lubomír Tupta je v áčku slovenské reprezentace. Filip Prebsl a Denis Višinský jsou v české jedenadvacítce, která hraje se Severním Irskem a Islandem. Filip Horský patří do dvacítky při utkáních s Portugalskem a Anglií. A Ivan Varfolomejev startuje za národní tým Ukrajiny do 21 let. Je to pro ně možnost sbírat další zkušenosti na mezinárodní scéně.

Jak to vypadá aktuálně s marodkou?

Mysleli jsme si, že někteří uzdravující se hráči pojedou už s béčkem na zápas do Ústí nad Labem. Realita je ale taková, že Dominik Plechatý, Daniel Tetour a Lukáš Letenay jsou už blízko k návratu. A Christian Frýdek? Když to půjde dobře, tak by třeba mohl stihnout konec sezony.

Co libereckému Slovanu ukázal dosavadní průběh ligové soutěže?

Je to složité. V zimě se nám moc nepodařilo tým nějakým způsobem posílit. A v tom vidím trošku problém. Ale na druhou stranu kluci pracují, určitě se díváme i na příčky před námi v tabulce. Vnímáme bodovou ztrátu na šesté místo, ale není to nehratelné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz