Hlavní obsah
Sport

Slovenští útočníci Lukáš Letenay a Roman Čerepkai oživili na podzim první fotbalovou ligu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek je z ligového fotbalového zápasu Slovanu Liberec na domácím stadionu.

Fotbaloví příznivci Slovanu Liberec a FK Teplice si zvykají na nová jména v sestavě místních prvoligových celků. V tradičních severočeských klubech se zabydlují mladí slovenští útočníci Lukáš Letenay a Roman Čerepkai.

Článek

Oběma nadějným fotbalistům náramně vyšlo především dosud poslední ligové kolo. V něm Letenay na konci září dvěma góly přispěl k vítězství Slovanu Liberec na půdě pražské Dukly 4:1 a Roman Čerepkai proměněnou penaltou v závěru rozhodl o výhře Teplic v Pardubicích 1:0. Byla to jeho premiérová trefa v české lize!

Třiadvacetiletý Lukáš Letenay je jedním z mála současných libereckých fotbalistů, kteří působili v týmu i na jaře. Tehdy nasbíral ambiciozní útočník první tři ligové starty v době, kdy tým vedl ještě trenér Luboš Kozel.

Od léta převzal taktovku pod Ještědem nový kouč Radoslav Kováč. A i vzhledem k odchodu libereckého kanonýra Kulenoviče do Nizozemska se Letenay dostává především v roli střídajícího hráče častěji i na trávník. A má na svém kontě už tři vstřelené góly.

Pokud zasáhne Letenay i do nadcházejícího severočeského souboje s Jabloncem (v sobotu 5. října), bude to pro něj pikantní záležitost. Jednak kvůli „Podještědskému derby“, jak jsou tyto duely v posledních letech nazývány. Pak i v té souvislosti, že Jablonec vede právě trenér Luboš Kozel, pod nímž absolvoval v libereckém celku ligovou premiéru.

Dvaadvacetiletý Roman Čerepkai přišel do Teplic před dvěma lety ze Slovanu Bratislava. Tedy z klubu, který aktuálně účinkuje v základní skupině Ligy mistrů.

„V devatenácti letech jsem dostal šanci zahrát si i za áčko Slovanu, čehož si moc vážím,“ svěřil se po tehdejším debutu Čerepkai na webu bratislavského klubu.

Po příchodu do Teplic v roce 2022 nastupoval ale Čerepkai jen sporadicky, proto záhy odešel na hostování do týmu Zlaté Moravce na Slovensku. Když se vrátil na sever Čech, postupně se stal součástí ligového kádru. Navíc je i reprezentantem Slovenska do 21 let.

Tepličtí fotbalisté figurují po devíti odehraných kolech Chance Ligy na předposledním místě tabulky. A v sobotu 5. října je čeká důležitý zápas s Duklou Praha, která je jen o příčku výš.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz