Hlavní obsah
Sport

Sparta na Manchester City? K tomu se asi moc radit nedá, říká bývalý reprezentační gólman Vaclík

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek - fotbalový stadion pražské Sparty na Letné

Po reprezentační přestávce se znovu rozbíhá fotbalová Chance Liga a blíží se další kola evropských pohárů. Pražská Sparta se po ligovém duelu se Slovanem Liberec (19. října) představí ve středu 23. října v Lize mistrů na stadionu Manchester City.

Článek

Zápas Sparty na půdě jednoho z nejlepších klubových celků světa bude svátkem pro české fanoušky. Počínání aktuálního mistra v pohárové Evropě samozřejmě sledují i experti a bývalí sparťanští fotbalisté.

Brankář Tomáš Vaclík chytal za Spartu v letech 2012-2014 a po zisku mistrovského titulu se následně vydal právě z letenského klubu na zahraniční angažmá. Ještě nedávný reprezentační gólman, který má na svém kontě 54 startů za český národní tým, si bedlivě všímá nejen Sparty, ale i dalších českých pohárových zástupců.

„Pokud jde o Spartu, tak jsem v minulém ligovém kole sledoval a komentoval její pražské derby na Slavii jako host ve studiu jedné z tuzemských televizních stanic,“ řekl mi Tomáš Vaclík při našem rozhovoru na jednom z fotbalových stadionů.

Pak jsem Tomáše Vaclíka požádal ještě o názor ohledně evropských pohárů.

„Myslím, že české týmy jsou zatím konkurenceschopné. Vezměte si, že Viktoria Plzeň v Evropské lize urvala bod ve Frankfurtu nad Mohanem. Sparta rovněž remizovala v Lize mistrů ve Stuttgartu, i když se druhou půli jen bránila. A každý dobrý výsledek na půdě klubů z bundesligy má hodnotu. Není to jen o této sezoně, ale beru to jako impuls, že by se Liga mistrů mohla hrát v Česku pravidelně,“ uvažoval Tomáš Vaclík.

Na téma, čeho by se Sparta měla obávat v Manchesteru, nebo co by jí poradil, zkušený gólman konstatoval: „Sparta na City? K tomu se asi moc radit nedá. Bude to o tom vydržet co nejdéle. Tedy pokud možno celých devadesát minut plus nastavení v obou poločasech. Všichni na světě víme a vnímáme, jakým stylem fotbalu se Manchester City prezentuje. A jakou obrovskou kvalitu mají. Stačí chvilka a malé polevení v koncentraci a špičkový soupeř toho hned využije,“ přemítal Tomáš Vaclík.

Renomovaný gólman působil na klubové úrovni mj. ve švýcarském FC Basilej, řeckém Olympiakosu Pireus, španělském FC Sevilla, anglickém Huddersfieldu, Spojených státech amerických a naposledy znovu ve Španělsku, konkrétně v Albacete.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz