Hlavní obsah
Sport

Táborsko hrálo v červnu baráž o první ligu, v půlce podzimu vyměnilo trenéra

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek je z fotbalového stadionu v Táboře, kde hraje domácí celek FC Táborsko

Ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži, která se prezentuje pod názvem Chance Národní liga, mají jednotlivá mužstva aktuálně odehrána dvanáct nebo jen jedenáct zápasů. Během podzimu ale už nastaly na lavičkách trenérské změny.

Článek

Když fotbalisté FC Táborsko na jaře bojovali v baráži o postup do první ligy s Českými Budějovicemi, mnoho nechybělo k překvapení v podobě posunu celku z Tábora do nejvyšší soutěže. K tomu nedošlo. Očekávalo se, že Táborsko tudíž zaútočí na špici druhé ligy i na podzim.

Jenže skutečnost je taková, že tým figuruje až na dvanáctém místě tabulky. Vedení klubu zareagovalo na pokles výkonnosti angažováním nového trenéra. Stal se jím Radek Kronďák, který v minulém ročníku druhé ligy přivedl MFK Chrudim na pátou příčku tabulky. Přesto odmítl nabídku na prodloužení spolupráce.

Kronďák je bývalým hráčem Teplic. Působil i v klubech druhé a třetí ligy a poté se vydal na trenérskou dráhu. Pro úplnost, v FC Táborsko nyní nahradil odvolaného kouče Romana Nádvorníka.

Ještě dříve, než ohlásilo trenérskou změnu FC Táborsko, rozhodli se pro radikální řez i v Jihlavě. Zajímavostí je, že nedávno odvolaný trenér FC Vysočina Jihlava David Oulehla se následně stal hlavním koučem týmu MFK Skalica ve slovenské první lize.

Do Jihlavy se přesunul Marek Jarolím, který krátce předtím byl společně s trenérem Davidem Holoubkem odvolán z postu asistenta v prvoligové Mladé Boleslavi. Pro Marka Jarolíma, který jako hráč prošel řadou klubů včetně zahraničních, není Jihlava první trenérskou zkušeností v roli hlavního trenéra. Stejný post si vyzkoušel už před několika lety u béčka pražské Slavie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz