Hlavní obsah
Sport

Trenér David Horejš prožívá v Hradci Králové příznivé období a chce uspět proti pražské Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Fotbalový trenér David Horejš u klubového autobusu FC Hradec Králové po jednom z ligových zápasů

Úspěšné trenérské období zažívá fotbalový kouč David Horejš. Po svém příchodu na lavičku prvoligového celku FC Hradec Králové počátkem března vedl tým v sedmi zápasech se skvělou bilancí.

Článek

Čtyři vítězství, dvě remízy a pouze jedna prohra s lídrem tabulky pražskou Spartou na Letné. To je v kostce statistika mužstva pod taktovkou ambiciózního kouče.

„Když jsem do Hradce přicházel, vnímal jsem i úvahy a odhady, že nás může čekat boj o vyhnutí se baráži o udržení. Je pravdou, že tým se sice nacházel až na dvanáctém místě, ale věřil jsem ve zlepšení. Jsem rád, že se dostavilo,“ řekl mi David Horejš po jednom z nedávných ligových zápasů při novinářském rozhovoru.

Aktuální situace vyznívá pro Hradec pozitivně. Mužstvo má už jistotu účasti v tzv. Prostřední skupině o 7.-10. místo. Znamená to, že navazuje na loňskou sezonu, kdy hradečtí fotbalisté skončili osmí. Bylo to pod vedením trenéra Stanislava Hejkala, který je nyní Horejšovým asistentem.

Ostatně, práci širšího realizačního týmu si trenér pochvaluje. Kromě Hejkala do něj patří další asistenti Adrian Rolko, Lukáš Vácha a trenér brankářů Tomáš Poštulka.

„Všichni odvádějí velký kus práce. Jsou to skvělí asistenti a kolegové. Fotbal není jen o jednom trenérovi, ale o týmovém přístupu a pojetí. Snažíme se to přenést do praxe,“ uvažoval David Horejš.

Nejbližším cílem fotbalistů Hradce Králové je obstát v posledním kole základní části první ligy v neděli 28. dubna doma proti pražské Slavii.

„Bude to svátek pro fanoušky. Chceme před vyprodanou arénou předvést pěkný fotbal. A uvidíme, kam nás výsledek donese. Každopádně tím sezona nekončí, v nadstavbě půjde o konečné umístění, což není malá motivace,“ pravil David Horejš.

Působení v Hradci Králové je pro něj impulsem do fotbalu poté, co loni musel jako kouč FK Jablonec absolvovat nevyzpytatelnou skupinu o udržení.

„Už jsem několikrát zdůrazňoval, že návratu na trenérskou lavičku po osmi měsících si moc vážím. Tohle angažmá mě naplňuje, což je pro trenéra podstatný prvek jeho práce,“ dodal David Horejš.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz