Hlavní obsah
Sport

Trenér Jan Suchopárek oceňuje výkony Adama Karabce v dresu Hamburku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Trenér Jan Suchopárek (vpravo) a trenér brankářů Petr Kouba při zápase Sparta Praha B-FK Varnsdorf na stadionu Viktorie Žižkov.

Trenér české fotbalové reprezentace hráčů do 21 let Jan Suchopárek je s nástupem podzimní sezony v plné permanenci.

Článek

Sleduje své současné svěřence z národního týmu i další adepty pro zařazení do výběru nejen v Chance Lize, ale i druhé nejvyšší soutěži.

Jana Suchopárka jsem zastihl v nedělním dopoledni (11. srpna) na stadionu Viktorie Žižkov při druholigovém zápase mezi béčkem pražské Sparty a FK Varnsdorf (1:1).

Důvod jeho návštěvy byl pro všechny fotbalové příznivce zřejmý. Za rezervu Sparty totiž nastupují mladíci, kteří by mohli připadat v úvahu i pro širší nominaci do „jedenadvacítky“. Ostatně, někteří nadějní fotbalisté z kádru sparťanského béčka dostali už příležitost i v přípravě s áčkem mistrovské Sparty.

Jana Suchopárka jsem se zeptal, co říká na výsledky a hru týmů ve čtvrtém kole nejvyšší soutěže.

„V sobotu odpoledne jsem byl osobně v Teplicích na zápase s Libercem, který domácí těsně vyhráli 2:1. Pak jsem se samozřejmě zajímal i o dění na dalších stadionech, tedy v duelech Sparty na Bohemians a Slavie s Olomoucí. První dva celky tabulky potvrdily roli favoritů. Taky jsem zaznamenal i vítězství Jablonce na Julisce nad pražskou Duklou,“ řekl mi Jan Suchopárek.

V souvislosti se Spartou, která vede ligu, jsem požádal Jana Suchopárka o krátký komentář na adresu sparťanských hráčů a reprezentantů do 21 let, co hostují v zahraničí.

„Musím ocenit Adama Karabce v Hamburku. Odehrál prestižní souboj ve druhé německé bundeslize, soupeřem byla Hertha Berlín. Karabec poznal v praxi atmosféru, když je v hledišti přes padesát tisíc diváků. Takže druhá bundesliga je pro něj zkušeností po všech stránkách, nejen fotbalových,“ pokýval hlavou Jan Suchopárek.

Ve druhé bundeslize působí i záložník Michal Ševčík v Norimberku. „Pokud mám zprávy, tak zatím v klubu nenastupuje,“ konstatoval kouč reprezentační jedenadvacítky.

Suchopárka ale může těšit forma útočníka Václava Sejka. Hráč, který okusil českou ligu kromě Sparty i v dresu Teplic a Jablonce a taky si vyzkoušel angažmá v Nizozemsku, hraje polskou ligu za Zaglebii Lubin. A v uplynulém kole dokonce gólem vyrovnával na 1:1 na půdě Gdaňsku.

Českou jedenadvacítku čeká nejbližší sraz počátkem září, kdy pokračuje kvalifikace o postup na mistrovství Evropy této věkové kategorie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz