Hlavní obsah
Sport

Trenér Luboš Kozel: Motivací je první šestka, i když experti s námi asi nepočítají

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Spousta témat a námětů k úvahám rezonuje mezi fanoušky i odborníky v úvodu jarní části první fotbalové ligy.

Článek

Kromě očekávaného napětí v boji o titul by se nemělo zapomínat, že se bude hrát také o umístění za vedoucí trojicí a konkrétně o účast v nadstavbové skupině o 1. - 6. místo.

Z osmého místa tabulky by měl v sobotu 10. února vstoupit do „jara“ celek FC Slovan Liberec. A tak není divu, že se k tomu vyjádřil i trenér Luboš Kozel na tiskovce, jejíž záznam zveřejnil web www.slovanliberec.cz.

„Kdybychom zvládli poslední podzimní zápas v Pardubicích, mohlo to být lepší. Zároveň ale máme před sebou vidinu, že v případě vítězství nad Sigmou Olomouc v nejbližším kole bychom se na ni bodově dotáhli. Současně ale víme, že Olomouc má ještě jedno utkání k dobru,“ uvažoval Kozel.

„Slyšel jsem různé prognózy, v nichž experti a odborníci určovali první šestku bez nás. Je to pro Liberec motivace, abychom tyhle odhady vyvrátili. Jelikož v Liberci nedošlo k doplnění kádru, tak nás asi tipují do středu. Snažíme se ale být i v současném složení konkurenceschopní,“ přemítal Kozel v těchto intencích.

„Mnohokrát se ale stalo, že mužstvo, které není v úvodu prosazované a nepřisuzují se mu ambice, tak obstojí. Kolikrát rozhodují jiné věci, než případné nové posily,“ uvažoval liberecký trenér.

K aktuálnímu stavu kádru Kozel poznamenal: „Byl jsem rád, že na konci soustředění v Turecku a po návratu domů byli všichni zdraví. Ale pak došlo ke dvěma zraněním, asi na dlouhou dobu. Podrobnosti si nechám pro sebe.“

Luboš Kozel nastínil i svoje představy o jarní premiéře: „Vzhledem k počasí očekávám hlavně bojovné utkání jako tomu bývá při prvních zápasech na těžkém terénu po zimní pauze. Domácí prostředí snad může být jazýčkem na pomyslných miskách vah.“

zdroj: www.slovanliberec.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz