Hlavní obsah
Sport

Trenér Luboš Kozel oznámil, že po sezoně ve Slovanu Liberec končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Fotbalisté Slovanu Liberec po ligovém zápase v Teplicích 5. května 2024

Nejpodstatnější událost z fotbalového utkání mezi FK Teplice a Slovanem Liberec v rámci Fortuna ligy se udála na pozápasové tiskové konferenci. Trenér Luboš Kozel oficiálně oznámil, že po sezoně u mužstva končí.

Článek

Zápas jsem sledoval jako sportovní novinář, a i mezi libereckými fanoušky se spekulovalo o Kozlově pozici. Toto téma se probírá prakticky už od dubna, a tak zkušený fotbalový kouč se rozhodl sdělit, jak to s ním je a bude.

„Respektuju, že se nové vedení libereckého klubu po svém nástupu do Slovanu rozhodlo k trenérské změně. Vím to už nějakou dobu, ale původně jsme se s vedením dohodli, že to zveřejňovat nebudeme. Proto jsem to zatím nepotvrdil. Ale teď už mohu říci, že sice zanedlouho končím, ale ještě nás čeká závěr sezony,“ vyjádřil se Luboš Kozel pro média na teplickém stadionu.

Třebaže se s klubem loučí, chce svoji práci dokončit co nejlépe.

„Jsme pořád ve hře o konečné umístění. Po prvním semifinálovém zápase prostřední skupiny jsme prohráli v Teplicích 0:2, ovšem máme před sebou odvetu. A pokusíme se ji zdramatizovat a třeba i průběh série otočit. V Teplicích jsme bohužel nedali gól, doma to chceme napravit a zabojovat, jak jen to půjde,“ mínil Luboš Kozel.

Situace je taková, že lepší z dvojice Liberec-Teplice postoupí do finále proti vítězi dvojzápasu Hradec Králové-Olomouc. A nejlepší tým z prostřední skupiny pak bude mít možnost nastoupit proti pátému celku ze skupiny o titul k zápasu o pohárovou Evropu.

Byť se zdá, že tepličtí fotbalisté jsou na tom směrem k odvetě poněkud lépe, v klubu rozhodně nepanuje přehnaná spokojenost s výhledem pro zápas v Liberci.

„Potkávají se dva týmy, mezi nimiž nebyl v lize velký bodový rozdíl. Dvoubrankový náskok je pro nás samozřejmě pozitivní, ale v podobném systému play off se zpravidla rozhoduje až ve druhém utkání,“ uvažoval teplický trenér Zdenko Frťala.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz