Hlavní obsah
Sport

Trenér Michal Nekola: Úroveň extraligy šla celkově nahoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Volejbalový trenér Michal Nekola, bývalý kouč české reprezentace a  současný lodivod národního týmu hráčů do dvaceti let

Strhující finálovou sérií play off skončila extraliga volejbalistů. Titul vybojovali hráči Jihostroje České Budějovice, kteří sesadili z trůnu obhájce prvenství z VK Lvi Praha.

Článek

Pozorným divákem skvělého vyvrcholení sezony byl i trenér Michal Nekola, bývalý kouč českého reprezentačního áčka a současný trenér národního týmu hráčů do dvaceti let.

Hovořil jsem s Michalem Nekolou krátce poté, co Jihočeši zvedli nad hlavu mistrovský pohár.

Jak se vám zamlouval právě skončený ročník extraligy?

Myslím, že úroveň šla celkově nahoru. Svědčí o tom právě výborné vystoupení Lvů Praha i Českých Budějovic v Lize mistrů CEV. Ale do evropských soutěží zasáhly i další české týmy. Dá se říci, že úspěšná prezentace v Evropě se odrazila i v extralize. Návštěvnost stoupá a český fanoušek může být spokojený.

Překvapil vás triumf Českých Budějovic?

Vím, že na začátku sezony měli v Budějovicích trošku problémy. Zranil se jim první nahrávač. Jenže liga se rozhoduje podle toho, jak si týmy načasují formu. A v tomto ohledu byly Budějovice lepší.

Mohl se na obou celcích v závěru sezony projevit předchozí náročný program?

Oba kluby končily v Evropě už někdy v únoru, takže případná únava by měla být koncem dubna už pryč. Extraliga je jinou soutěží a všechny týmy se snaží připravit se na play off, jak nejlépe jim to jde.

Přesto v některých klubech asi zavládlo zklamání z toho, že nedosáhly na medaile. Jak jste to vnímal?

Sezona nevyšla Dukle Liberec ani Karlovarsku. Vždycky záleží na tom, jak se tým poskládá, jestli mají štěstí a vyhýbají se jim zranění. Těch faktorů, které mohou ovlivnit výkonnost a celkové vyznění, je ale mnohem víc. Jednou se daří, podruhé ne. Tak to chodí ve sportu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz