Hlavní obsah
Sport

Ústecký trenér Jan Šotnar je asistentem u národního týmu. Je to čest, říká manažer klubu Tomáš Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze sportovní haly v Ústí nad Labem při basketbalové lize

Basketbalový klub BK Ústí nad Labem patří v posledních letech do absolutní špičky v české nejvyšší soutěži. V probíhající sezoně Národní basketbalové ligy drží krok s renomovanými celky Nymburka a Opavy.

Článek

A od loňského léta má ústecký klub výrazné zastoupení i v předních sférách českého basketbalu. Hlavní trenér Severočechů Jan Šotnar je totiž jedním z asistentů nového španělského kouče Diego Ocampa u české mužské reprezentace.

Na to, jak vedení klubu vnímá fakt, že právě Jan Šotnar dostal důvěru pro působení u áčka národního týmu, jsem se zeptal generálního manažera BK Ústí Tomáše Hrubého. Bylo to při jednom z mnoha ligových utkání v ústecké hale.

„Pro nás je to čest, že jsme mohli poskytnout trenéra pro reprezentaci. Proč si ho vedení svazu vybralo, to je spíše otázka na někoho jiného. A taky bych v tom spatřoval vícero aspektů. Pravdou zůstává, že Jan Šotnar má dlouhodobě výsledky a nějakým způsobem se trenérsky vyvíjí. Jeho kariéra jde dobrým směrem,“ řekl mi Tomáš Hrubý.

Do české reprezentace se dostal po úspěšném angažmá v Ústí zkušený Spencer Svejcar. Přestoupil do Nymburku, ale momentálně je dlouhodobě zraněný.

„Spencer Svejcar byl v Ústí do loňska šest let. Pak prokazoval svoje kvality v Nymburce. A všímám si, že si takříkajíc řekl o svou pozici i v národním týmu. Bohužel ho zastavilo zranění. Ale znám ho jako basketbalistu i jako člověka a těší mě, že se vyprofiloval pro reprezentaci zrovna v našem klubu,“ uvedl Tomáš Hrubý.

Zajímalo mě také, jak vedení klubu přistupujek účasti BK Ústí nad Labem v mezinárodním Alpe Adria Cupu.

„Je to basketbalová akce a z celkového pohledu možnost, která nám může pomoci. Hrajeme například se soupeři z Chorvatska, Rakouska, Slovenska, Polska. Poznáváme jiné haly, jiné pojetí basketbalu a rozhodně tento pohár nebereme na lehkou váhu,“ glosoval Tomáš Hrubý měření sil na evropské scéně.

Ústecký manažer není jen basketbalovým funkcionářem, ale i bývalým hráčem. A to dokonce na nejvyšší úrovni. Tomáš Hrubý má za sebou úspěšnou hráčskou kariéru, během níž získal například v roce 2003 mistrovský titul v barvách tehdejšího vítěze ligy Opavy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz