Hlavní obsah
Hobby a volný čas

V Zooparku Chomutov se dá klidně strávit i celý den

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze vstupní části do areálu ZOOparku v Chomutově

Zoopark v Chomutově je oblíbeným místem návštěvníků nejen ze severočeského a západočeského regionu, ale prakticky z celé republiky. A vzhledem k blízkosti hranic Německa v areálu potkáváme i zahraniční turisty.

Článek

Do chomutovského zooparku jsem se vypravil o prvním prodlouženém červencovém víkendu a potvrdilo se moje očekávání, že bude takříkajíc praskat ve švech. Navzdory horkému počasí stály u vstupu dlouhé fronty návštěvníků.

Zoopark se rozkládá na 112 hektarech přírody a kdo chce, může v něm strávit celý den a nudit se nebude.

Celý zoopark je rozdělený do tří samostatných areálů. Kromě samotné zoo je to rozlehlé eurosafari, kam se mohou zájemci vypravit na terénní vyjížďku Safari Expresem, a skanzen Stará Ves, který nabízí jedinečný pohled do života našich předků.

Nejvíc času lze samozřejmě strávit v samotné zoo. Uprostřed krásného kusu přírody zde chovají více než 160 druhů zvířat. Zaměřují se na faunu palearktické oblasti, která zahrnuje Evropu, převážnou část Asie a část severní Afriky.

Velkou předností zoo je fakt, že venkovní expozice a výběhy pro zvířata jsou jedinečně zakomponované do přírodního prostředí. Pro zvířata dělají v Chomutově maximum, některé výběhy jsou největší plochou věnovanou daným druhům v zoologických zahradách. Návštěvníci ale nejsou o nic ochuzeni. Díky vyhlídkám, terasám a balkonům mají možnost nakouknout do kouzelného světa zvířat, ať už jsou to dovádiví makakové, hraví tuleni nebo rozvážní medvědi.

Děti mohou sledovat pandy ve větvích stromu. Ale také se mohou vyřádit na některém z dětských hřišť nebo v lanovém centru. Lákadel nabízí Chomutov celou řadu.

Podél cest je spousta menších herních či naučných prvků. Stejně tak se návštěvníci často zastavují u některé ze samostatných atrakcí. Pobyt v zooparku se tak dá skvěle skloubit s poučením o přírodě a zvířatech, ale i se zábavou.

Zdroj: s využitím webových stránek ZOOparku Chomutov

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz