Hlavní obsah
Sport

Vasilu Kušejovi přejeme, aby se dostal na EURO, říká mladoboleslavský ředitel Jakub Dovalil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z fotbalového stadionu v Mladé Boleslavi

Po pěti letech se vrátil do českého fotbalu Jakub Dovalil. Konkrétně ze zahraničí zamířil do FK Mladá Boleslav, kde se koncem ledna stal sportovním ředitelem ambiciózního středočeského klubu.

Článek

Mladá Boleslav je pro fotbalovou veřejnost zajímavým tématem hned z několika ohledů. K nim patří například výkonnostní cíle, které se odvíjejí od kvality hráčského kádru. A jedno jméno hodně rezonuje – reprezentační útočník Vasil Kušej.

I Jakub Dovalil vnímá, že je tento hbitý ofenzivní fotbalista v centru pozornosti nejen fanoušků, ale i skautů a pozorovatelů z jiných klubů. Proto jsem se Jakuba Dovalila přímo zeptal, jaké má Mladá Boleslav představy ohledně budoucnosti Vasila Kušeje.

„Tak předně bychom mu přáli, aby se mu na jaře dařilo. A začal znovu sbírat tzv. kanadské body za góly a asistence jako na podzim. Taky aby se udržel v české reprezentaci a dostal až na EURO,“ řekl mi Jakub Dovalil bez váhání.

Bývalý trenér českého národního týmu do 21 let působil v letech 2017-2018 jako sportovní ředitel v FK Teplice. Potom trenérsky pracoval v Lotyšsku u tamní juniorské reprezentace.

Zajímalo mě, jak vnímá současnou českou první ligu ve srovnání s obdobím, kdy ji opouštěl.

„Jak víte, pět let jsem tady nebyl. A tudíž bylo obtížné českou ligu pečlivě sledovat. Takže znovu se snažím v ní orientovat. Po měsíci, co se hraje jarní část, je těžké hned říci, jestli se zkvalitnila. Myslím, že je to plus minus stejné. Hráči přicházejí a odcházejí, přesně tak to je,“ uvažoval Jakub Dovalil.

Základní úsudek o lize si z obecného pohledu ale mladoboleslavský sportovní ředitel samozřejmě už udělal.

„Tabulka je vypovídající. Sparta a Slavia jsou trošku odskočené od třetí Plzně, která si drží zase odstup od dalších příček. Takové rozloženi sil odpovídá i finančnímu zázemí jednotlivých klubů,“ dodal Jakub Dovalil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jakub Dovalil

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz