Hlavní obsah
Sport

Ve Spartě ho nahradil trenér Brian Priske, nyní je Michal Horňák asistentem v pražské Dukle

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Fotbalový trenér Michal Horňák, který je novým asistentem v prvoligové pražské Dukle

Trenérským specialistou na pražské fotbalové kluby je v posledních třech letech Michal Horňák. Po dlouholetém angažmá ve Spartě vedl Viktorii Žižkov a nedlouho před koncem června se stal jedním z asistentů trenéra Petra Rady v pražské Dukle.

Článek

Dukla Praha jde do sezony v roli nováčka první ligy, což je pro trenéry, hráče i celý klub velkou motivací.

Fanoušci mají jistě v paměti nedávné období, kdy byl Michal Horňák po odvolání kouče Pavla Vrby hlavním trenérem Sparty, kterou tehdy koučoval v závěru ligy i ve finále pohárové soutěže. Po Horňákovi převzal trenérské žezlo Brian Priske, který nyní neodolal vábení z Feyenoordu Rotterdam a Letnou chvatným způsobem opustil.

Michal Horňák potom krátký čas znovu strávil na trenérské lavičce béčka pražské Sparty a od ledna 2023 rok působil ve Viktorii Žižkov. Přivedl ji z ČFL do druhé ligy, ale po loňském podzimu byl odvolán. A nyní se se vrací do nejvyšší soutěže v jiném pražském klubu.

Bývalý obránce, který jako hráč získal se Spartou deset mistrovských titulů a je vicemistrem Evropy z roku 1996, sleduje fotbalové dění na všech frontách. A to i z toho pohledu, že je současně asistentem trenéra české reprezentační „jedenadvacítky“.

Michal Horňák mi při novinářském rozhovoru potvrdil, že díky širšímu záběru je takříkajíc v obraze, pokud jde o český fotbal.

„Vedl jsem sparťanské áčko i béčko, pak jsem poznal i trénování ve třetí lize. Myslím, že mám dokonalý přehled o hráčích včetně mládeže. Chodil jsemsamozřejmě na první ligu, v níž je řada reprezentantů do jedenadvaceti let,“ uvedl Michal Horňák.

V druholigové Viktorii Žižkov úzce spolupracoval s tehdejším šéftrenérem Václavem Kotalem, který ale v průběhu podzimu přijal nabídku z prvoligového Hradce Králové. Když Horňák v lednu 2024 na Žižkově skončil, tým převzali trenér Marek Nikl s asistentem Pavlem Medynský. A teď Pavel Medynský po půlroce ve Viktorii Žižkov odešel do pražské Dukly, kde vytvoří dvojici asistentů právě s Michalem Horňákem. I z toho plyne, že okřídlené rčení, že ve fotbale se věci rychle mění a možné je všechno, se často stává realitou.

Příchody Michala Horňáka a Pavla Medynského a změny v realizačním týmu u áčka jsou v Dukle reakcí na odchod dosavadního asistenta trenéra Jiřího Vágnera, který nově povede ženský celek Slavie Praha. A trenér béčka pražské Dukly Aleš Majer je novým trenérem druholigového FC Vlašim ve druhé lize, když nahradil Martina Hyského po jeho přesunu do prvoligové Karviné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz