Hlavní obsah
Sport

Volejbal: Lvi Praha obhajují ve finálové sérii play off extraligový titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z loňského finále extraligy VK Lvi Praha - Jihostroj České Budějovice

Repríza loňského finále a souboj dvou letošních účastníků Ligy mistrů. Takovou podobu má vrcholná událost v extralize volejbalistů, tedy série play-off o mistrovský titul mezi VK Lvi Praha a Jihostrojem České Budějovice.

Článek

Potkávají se celky, které netají nejvyšší ambice. Už kvůli tomu, že během sezony svedly atraktivní a špičkové duely s předními evropskými týmy v rámci nejprestižnější klubové soutěže. A mají kádry postavené na extraligové medaile.

Finále je v centru pozornosti široké volejbalové veřejnosti. A jako sportovní novinář jsem se v polovině dubna zajímal o pohledy odborníků na probíhající dění pod vysokou sítí.

Oslovil jsem například Jaroslava Čermáka, trenéra a šéfa TJ Sokol Dobřichovice. Volejbalisté tohoto klubu totiž vyhráli první ligu a účinkují v baráži o extraligu. Je tudíž patrné, že Čermák si udržuje přehled i o elitní soutěži.

„Pokud se mám zamyslet nad finálovou sérií, tak si myslím, že Lvi Praha jsou o stupínek výš. Zdá se mi, že mají lepší lavičku a že to přece jen uhrají. Ale současně očekávám vyrovnanou sérii právě se šťastnější koncovkou pro pražský celek. Oba kluby jasně patří do nejlepší pětky v extralize, která je odskočená,“ uvažoval Jaroslav Čermák.

Zatímco Lvi Praha prošli do finále poměrně snadno, Českobudějovičtí měli těžší překážky. Museli přejít nejprve přes VK Karlovarsko a v semifinále přetlačili VK Kladno.

Jihočeský volejbal dobře zná Michal Sukuba, nynější asistent trenéra Čermáka v Dobřichovicích. Jako hráč získal s Budějovicemi čtyři mistrovské tituly a už předtím dvakrát zažil ligový triumf s Duklou Liberec.

„Na budějovický klub rád vzpomínám, protože se nám jako celku dařilo. Stále si udržuji nějaké vazby, i když tam už dlouho nejsem a ani tam nepůsobí moc bývalých spoluhráčů. Přesto budu Jihostroji držet palce a takříkajíc na dálku i fandit,“ řekl mi Michal Sukuba.

První tři zápasy se hrají v rozmezí od 17. dubna do 23. dubna. Pokud by nebylo rozhodnuto, série by eventuálně pokračovala v dalších dnech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz