Hlavní obsah
Sport

Volejbalisté Českých Budějovic srdnatě bojovali i v Lize mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice při extraligovém zápase

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice mají za sebou účast v letošním ročníku Ligy mistrů. Byla to pro ně velká zkouška. Ověřili si, jestli se mohou měřit s elitními evropskými kluby.

Článek

„Liga mistrů je pro každý český tým přínosem. Ukázalo se, že jsme konkurenceschopní. Trošku jsme jen doplatili na začátek programu v základní skupině. Bohužel jsme začínali na půdě soupeře, konkrétně v Německu,“ řekl mi Petr Kohout, manažer týmu a asistent polského trenéra Budějovic Andrzeje Kowala.

Postupně se Jihočeši zlepšili a potvrdili si, že mohou hrát vyrovnané zápasy s kýmkoli.

„Vážíme si vítězství 3:2 nad španělským mistrem Las Palmas. Ale potřebovali jsme vyhrát 3:1, abychom postoupili ze skupiny. Hráči španělského celku uplatnili zkušenosti a dosáhli na výsledek, který jim stačil,“ rozebíral Petr Kohout.

Proti Las Palmas pak nastoupili v osmifinále i volejbalisté VK Lvi Praha, kteří postoupili z druhé skupiny.

„Dopadlo to stejně jaké u nás. Tedy, že tým Las Palmas znovu uhrál, co potřeboval. Vím, že zápas v Praze dospěl až do tzv. zlatého setu. A španělský celek jej zvládl, takže pražský klub se do čtvrtfinále nedostal. Přesto si myslím, že účast Českých Budějovic i Lvů Praha v Lize mistrů byla zdařilou propagací českého klubového volejbalu,“ uvažoval Petr Kohout.

Nedílnou součástí evropských pohárů je i putování týmů za soupeři z různých zemí. Českobudějovičtí měli nejdelší cestu do Las Palmas na Kanárských ostrovech, pak hráli v Německu a Polsku. Lvi Praha se představili ve skupině v Itálii, Belgii a Rumunsku a v osmifinále už ve zmíněném Las Palmas.

Volejbalová sezona ale zdaleka nekončí. České týmy se už chystají na play-off extraligy. V něm půjde o titul a další medaile, které díky umístění v lize mohou být i vstupenkou do příštího ročníku Ligy mistrů a ostatních pohárových soutěží.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz