Hlavní obsah
Sport

Volejbalisté Kladna narazí v semifinále play-off na České Budějovice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek je z extraligového zápasu volejbalistů VK Kladno

Volejbalisté Kladna zatím prožívají úspěšnou sezonu v extralize. Po základní části soutěže obsadili druhé místo a přes čtvrtfinále play-off hladce postoupili do semifinále. V něm narazí na Jihostroj České Budějovice.

Článek

Kladno se zařadilo mezi volejbalové týmy, které se v období mezi minulou a vrcholící sezonou rozhodly k razantnímu zásahu do trenérského týmu i hráčského kádru. Premiérové působení v české extralize absolvuje francouzský trenér Arnaud Josserand, jehož do Kladna zlákal prezident středočeského klubu a loni ještě sám kouč A-týmu Milan Fortuník.

Z Kladna loni odešla skupinka cizinců, ale skončili i další hráči. Ale na druhou stranu jsou v týmu nové posily. Zeptal jsem se Milana Fortuníka, jak vnímá tyto rošády.

„Je pravda, že nastala obrovská obměna. Jsem rád, že se vrátil Adam Zajíček z Karlovarska. Jestli nám někdo předtím chyběl, tak to byla výrazná osobnost. A že jí je právě Zajíček, dokazuje takhle zkušený volejbalista v roli kapitána české reprezentace. Aje ústřední postavou, která dokáže tým řídit,“ řekl mi Fortuník na adresu opory.

Extraliga je atraktivní z mnoha pohledů.

„Každoročně se většina celků zásadním způsobem promění. Takže před sezonou ani v jejím začátku nebylo úplně jasné, jak to komu sedne. Někteří hráči se připojili ke svým klubům na podzim až po mistrovství Evropy a dalších reprezentačních akcích. Navíc do ligy zasáhuje spousta cizinců a nedalo se předem odhadovat, v jaké formě budou,“ rozebíral Milan Fortuník.

Šéf kladenského volejbalu si váží postupu týmu do semifinále, které dává všem jeho účastníkům samozřejmě naději nejen na souboje o titul, ale i další extraligové medaile.

„Česká extraliga jde nahoru. Důkazem je působení v evropských pohárech. I Kladno si v nich v této sezoně zahrálo, respekt zaslouží Lvi Praha a České Budějovice za účinkování v Lize mistrů. Proto jsme spokojeni, že jsme se v extralize dostali do elitní čtyřky. Podobné cíle mělo asi šest celků a některé zvučné kluby musí nyní vstřebávat zklamání,“ dodal Milan Fortuník.

Pro doplnění lze uvést, že do semifinále se neprobojovaly VK Karlovarsko ani Dukla Liberec. Takže semifinálové dvojice tvoří Lvi Praha-Příbram a Kladno-České Budějovice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz