Hlavní obsah

Volejbalová extraliga nabídne i souboj otce Martina Démara se synem Matyášem Démarem v roli trenérů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek ze sportovní haly, kde hraje volejbalový klub AERO Odolena Voda

Se startem nadcházející volejbalové sezony je spojena řada zajímavostí. K těm největším bude jistě patřit fakt, že se v roli soupeřů na postech hlavních trenérů v extralize vůbec poprvé potkají OTEC A SYN.

Článek

Martin Démar je novým koučem Příbrami a jeho syn a ještě nedávný hráč Matyáš Démar šéfuje na lavičce týmu AERO Odolena Voda.

Zajímalo mě, jak došlo k tomu, že právě Matyáš Démar se po skončení aktivní činnosti plynule přesunul na trenérské místo hned u týmu elitní soutěže. I na toto téma se při našem rozhovoru vyjádřil Tomáš Havlát, sportovní ředitel klubu AERO Odolena Voda.

Co vás vedlo k angažování Matyáše Démara do trenérské funkce?

Předně musím říci, že u našeho týmu skončil polský trenér Marcin Kryc. A při úvahách o jeho nástupci jsme se rozhodli pro Matyáše Démara, ještě v minulé sezoně hráče klubu. Matyáš byl bohužel dlouho zraněný s kolenem a zároveň studoval profilicenci. Před pár dny dodělal svoji práci při studiu a může se naplno věnovat trénování v extralize. Takže pod vedením Matyáše Démara už vrcholí příprava na sezonu.

Extraliga tak může přinést ojedinělou trenérskou konfrontaci při středočeských derby. Jak to berete?

Je pravda, že zápasy mezi Příbramí a VK Odolena Voda budou asi trochu pikantnější (úsměv). Táta a syn jako dva trenéři proti sobě v lize, to je svým způsobem rarita. Dřív to bylo u Démarů v pozici otec-trenér a syn-hráč v roli soupeřů, ale teď to získá nový rozměr. Odolena Voda a Příbram se už sice utkaly v přípravě, v extralize půjde o body.

Jaký kádr má trenér Matyáš Démar k dispozici?

Asi tři roky jsme drželi osu sestavy, teď jsme ji poněkud rozbourali. Například reprezentant Jan Svoboda odešel do Dukly Liberec atd. Naopak máme pět nových cizinců – po jednom hráči z Portorika, Francie, Finska, Bulharska a ještě tým doplnil Kanaďan. Z českých volejbalistů přišel Patočka z Benátek nad Jizerou a Dvořák z Ostravy.

Na soupisce VK Odolena Voda by měl figurovat i Jonáš Démar, další volejbalista z této dynastie.

Jonáš Démar je bratrem Matyáše a Lukáše a synem pana Martina Démara. Čeká ho první zkušenost s českým volejbalem, protože dosud působil ve Francii.

Neuvažovali jste ještě o získání Lukáše Démara z Dukly Liberec?

Lukáš je bratrem Matyáše a Jonáše, ale nijak jsme ho nelanařili. Po konci v Dukle Liberec, kde na jaře skončil jeho otec a už zmíněný trenér Martin Démar, se vrací zpátky do Francie.

Opusťme už téma Démarovi. Takže na závěr, jaké jsou záměry vašeho klubu?

Konkrétní cíle jsme nevyhlašovali. Necháváme si to až na dobu po vstupu do extraligy. Vycházíme z toho, že je tady nový tým i nový trenér. Rádi bychom se pohybovali v horní polovině tabulky.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz