Hlavní obsah
Sport

Vstup do sezony jako z říše snů? Nováček mezi ligovými trenéry to nečekal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku basketbalový trenér Tomáš Reimer

Je nováčkem mezi trenéry v české nejvyšší basketbalové soutěži mužů, přesto si už Tomáš Reimer získává kredit za dosavadní práci v klubu BK Ústí nad Labem. Vydařený vstup do sezony v podobě převažujících vítězství ale nepřeceňuje.

Článek

S Tomášem Reimerem jsem hovořil po jednom z úspěšných zápasů v ústecké sportovní hale.

Jak vnímáte svoji trenérskou pozici v rámci elitní basketbalové soutěže?

Vážím si toho, že mohu být takříkajíc ve společnosti uznávaných koučů jako je třeba Petr Czudek v Opavě. A zároveň jsem rád, že se dává prostor mladým českým trenérům. Nejsem přitom asi nejmladším, protože v lize už několik let působí Martin Vaněk v Brně a Adam Choleva v Ostravě. Známe se, proti sobě jsme trénovali. I oni prošli mládeží a dostali se k mužským týmům.

Před sezonou nastaly ve většině klubů změny nejen na trenérských lavičkách, ale i v hráčských kádrech.

To je přirozený stav prakticky ve všech sportech včetně basketbalu. Děje se to už delší dobu a kluby asi potřebují nějaký impuls.

Dají se vaše začátky v lize označit jako z říše basketbalových snů?

Možná jsou velká slova zatím přehnaná, ale určitě jsme si takový vstup do sezony nemohli lépe představit – čtyři vítězství z pěti kol a třetí místo v tabulce. Hráči v několika zápasech po sobě ukázali charakter. Dvakrát jsme měli namále, ale dokázali jsme se dostat do vítězného konce. Stojí to hodně sil. Ale rozhodně výsledky z úvodní fáze sezony nepřeceňujeme, je to dlouhodobá soutěž.

Jaké jsou přednosti obměněného týmu Ústí nad Labem?

Vybírali jsme zkušené hráče, kteří si dovedou poradit s tlakem. Kromě pětice cizinců jsou tady nově i Tomáš Vyoral z Pardubic a Adam Číž z Kolína.

A co podmínky pro ligový basketbal v Ústí nad Labem?

Už při svém letním příchodu do klubu jsem určitě uvedl v nějakém rozhovoru, že ústecký klub má neskutečné zázemí díky hale na trénování, kondičnímu trenérovi, posilovně. Mohu si říci, kdy chceme trénovat navíc apod. To je pro trenéra super. Někde jinde to asi takhle nemají.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz