Hlavní obsah
Sport

Z Mladé Boleslavi se Lukáš Mensator vrátil do Karlových Varů, kterým kdysi vychytal hokejový titul

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Ilustrační snímek z KV Areny v Karlových Varech, kde mají domácí prostředí hokejisté HC Energie Karlovy Vary

Do velkého množství změn v extraligových hokejových klubech se takříkajíc zapojil i Lukáš Mensator. V posledních letech působil jako trenér brankářů v Mladé Boleslavi. Od května se přesunul do HC Energie Karlovy Vary.

Článek

Mensator prožívá časově náročné, ale i z jeho pohledu jistě zajímavé sportovní období. Po konci v mladoboleslavském klubu odjel s českou reprezentační „osmnáctkou“ na mistrovství světa této věkové kategorie do Finska a po návratu se soustřeďuje na svoji novou karlovarskou štaci.

S Lukášem Mensatorem jsem hovořil v Chomutově při dubnovém soustředění národního týmu hráčů do 18 let.

Nejprve jsem ho požádal o zhodnocení minulé extraligové sezony, v níž Mladá Boleslav bojovala o vyhnutí se baráži.

„Nakonec jsme se zachránili ze třináctého místa, do baráže spadlo Kladno. Byl to tedy splněný úkol, ale na začátku soutěže se v Boleslavi myslelo úplně na jiné příčky. Celkově jsme pak byli rádi, že jsme utekli poslednímu Kladnu. Ale pořád to vyznívá jako nepovedená sezona. Krátce řečeno, byl to neúspěch,“ konstatoval Lukáš Mensator při rozhovoru.

V Mladé Boleslavi strávil na střídačce v pozici trenéra brankářů tři roky u áčka.

„Načerpal jsem další zkušenosti a myslím, že každá sezona člověka obohacuje. Současně jsem už sedmým rokem u mládežnických reprezentací. V Boleslavi jsem pracoval s gólmany Gašperem Krošeljem, Filipem Novotným a Janem Růžičkou,“ upřesnil Mensator.

Pestrý je výčet trenérů, s nimiž v klubu spolupracoval.

„Byl jsem u týmu za trenérů Radima Rulíka, Pavla Patery, Ladislava Čiháka, Petra Hakena, Jiřího Kalouse, Richarda Krále, Davida Havíře. Od každého jsem se snažil vzít si něco. Za tyto tři roky jsem zůstal služebně nejstarším,“ uvedl někdejší brankář.

Mensator během aktivní brankářské kariéry vychytal Karlovým Varům mistrovský titul v roce 2009, rok předtím už Vary získaly stříbro.

„Vážím si toho, že se mi to povedlo, ale nijak se k minulosti už neupínám. Nejsem trenérem brankářů, který bude klukům říkat: Udělej to takhle a takhle. Spíš je mým záměrem ukázat jim cestu, jak se zlepšovat,“ nastínil svoje krédo.

Mensator se vrací do Karlovarského kraje, odkud pochází a kde je po hokejové stránce doma.

„S trénováním gólmanů jsem začínal v Sokolově u trenéra Karla Mlejnka, který letos přivedl Litvínov do semifinále a tým obsadil konečné čtvrté místo.V Karlových Varech se teď znovu potkám s novým hlavním trenérem Pavlem Paterou. Doufám, že navážeme na spolupráci z Boleslavi. S novým asistentem Davidem Moravcem se osobně moc neznáme, ale taky se těším na společnou práci,“ pohleděl Mensator už do nejbližší budoucnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz