Hlavní obsah
Sport

Začínal ve Spartě, teď je Jaroslav Roubík asistentem trenéra Radka Bělohlava v Příbrami

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku bývalý hokejový útočník Jaroslav Roubík, asistent trenéra HC Příbram, po zápase v Ústí nad Labem, kde předtím působil čtrnáct let

Bývalý hokejový útočník Jaroslav Roubík odehrál v extralize sice jen pětatřicet zápasů za Spartu Praha, Kladno a Pardubice, ale stal se ikonou druhé nejvyšší soutěže.

Článek

V první hokejové lize, která nese nyní název Maxa Liga, ještě nedávný produktivní forvard překročil hranici tisíce zápasů a má i další rekordy.

Jaroslav Roubík končil aktivní kariéru v šestačtyřiceti letech v Ústí nad Labem, od začátku probíhající sezony je novým asistentem hlavního trenéra Radka Bělohlava v HC Příbram.

A právě s tímto celkem se Jaroslav Roubík vrátil na ústecký zimní stadion v roli soupeře, kde Příbram v rámci druhé hokejové ligy vyhrála nad domácím týmem 4:2.

Jaroslava Roubíka jsem se nejprve zeptal, jak bude vzpomínat na svoji hráčskou dráhu. Mimochodem, jako odchovanec Sparty okusil nejvyšší soutěž už v roce 1996, v roce 2000 byl dokonce součástí týmu Sparty při zisku mistrovského titulu.

„Nepředpokládal jsem, že vydržím tak dlouho. V Ústí nad Labem jsem působil od sezony 2010/2011, kdy jsem přišel z prvoligového Hradce Králové. V Ústí sice nebyla extraliga, ale pořád jsme se pohybovali přímo na špičce první ligy. Soutěž jsme sice vyhráli třeba o dvacet bodů, postup přes baráž nám bohužel několikrát unikl. Mladé Boleslavi jsme podlehli až v rozhodujícím sedmém zápase, to byla škoda.

Vzpomenete si, kdo byl ústeckým trenérem při vašich prvních sezonách v Ústí nad Labem?

Samozřejmě si to vybavuji. Byl to Petr Rosol, který se teď do Ústí vrátil na trenérskou lavičku po dvanácti letech. Myslím si, že za jeho éry mělo ústecké mužstvo extraligovou úroveň, i když v reálu to byla „pouze“ první liga. Je symbolické, že jsme se s Petrem Rosolem nyní potkali v roli trenérských soupeřů, když jsem přijel s Příbramí do Ústí. To patří k hokeji.

Kolik jste v Ústí zažil trenérů?

Za čtrnáct let asi šest. To není zase tak moc. V poslední době jsem byl i asistentem trenéra, takže na Ústí mi zůstává příjemná nostalgie. Občas se stavím, jezdím za kamarády. Hlavně mi utkvělo v paměti, že jsme hráli hezký hokej a moc nás to bavilo, snad i diváky.

Pojďme k vaší současnosti. Jaká je vaše spolupráce s trenérem Radkem Bělohlavem v Příbrami? A jak se cítíte po boku mistra světa z roku 1996, držitele extraligových titulů a bývalého trenéra Pardubic a Komety Brno?

Spolupráce je výborná. Je to trenér, který má přehled a hodně zkušeností. Jsme rádi, že jsme v tabulce nahoře. V kádru máme dobré hráče z okolí Prahy. Chodí do práce a jezdí do Příbrami. Známým v hokejovém prostředí je nejvíce asi Petr Kafka, který hrál v extralize.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz