Hlavní obsah
Sport

Žádný zápas v lize neznamená povinné body, řekl mi Václav Brabec, majitel FC Baník Ostrava

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Josef Pešout

Na snímku majitel FC Baník Ostrava Václav Brabec po ligovém zápase v Teplicích 21. září 2024.

Fotbalisté Baníku Ostrava figurují po osmi ligových kolech na čtvrtém místě prvoligové tabulky hned za favorizovanou trojicí a účastníky Ligy mistrů (Sparta) a Evropské ligy (Slavia a Plzeň).

Článek

Zmíněné celky se na podzim prosazují na evropské scéně možná i víc, než se očekávalo. A fakt, že Baník za nimi v lize bodově ani pozicí příliš nezaostává, je pro ostravský klub dobrou vizitkou.

Ostravští aktuálně disponují kvalitním kádrem, takže jejich aktuální postavení asi není výrazným překvapením.

„Je pravda, že díky stávajícímu rozpočtu na hráče jsou výkonnost mužstva a herní kvalita vidět. Ale k žádnému zápasu nemůžeme přistupovat s tím, že případné vítězství znamená povinné body. Musí se o ně bojovat,“ řekl mi Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava, po utkání v Teplicích.

„Vážíme si každého úspěšného výsledku, který si odvezeme. A to platí i o Teplicích. Říkal jsem, že sem jezdím velmi rád. Jsou tady fajn lidi, cítíme se tady dobře. Možná i proto v Teplicích vyhráváme,“ uvažoval fotbalový boss.

Zápas Baníku v Teplicích jsem sledoval z tribuny, konkrétně ze sektoru nad lavičkou ostravského celku. A všiml jsem si i velkého počtu kvalitních hráčů včetně zkušených ligových borců, kteří v té době nebyli na trávníku, ale rozcvičovali se pro případné střídání. Proto jsem se Václava Brabce zeptal na jeho pohled na hráčský kádr.

„Jak je těžké udržet tolik hráčů v maximální koncentraci, vám asi neřeknu. Nikdy jsem totiž nebyl trenérem a ani jsem nebyl v realizačním týmu. Je to právě na těchto lidech bezprostředně kolem mužstva, aby pracovali s potřebnou konkurencí. Tedy tím způsobem, aby každý z hráčů makal na plný plyn,“ uvažoval Václav Brabec.

Spolehlivý výkon v dresu Baníku znovu předvedl Ewerton, který vstřelil třetí, a jak se ukázalo, vítězný gól Ostravy. Ewerton je uznávanou osobností v rámci české ligy a možná jej někteří odborníci řadí i mezi nejlepší hráče celé soutěže.

„Ewerton určitě patří k těm nejlepším v Baníku. Je to vyspělý fotbalista individuálně jeden na jednoho, má i zakončení. Jaký dal gól v Teplicích, to je paráda. Takže ho lze považovat za špičkového hráče v lize. V tomto směru je ovšem silná konkurence. Proto i v jeho případě zůstáváme pokorní a zdůrazňuji, že fotbal je týmovým sportem,“ dodal Václav Brabec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz