Hlavní obsah

Přilož ruku k dílu a bydlíš levněji

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Každý má dvě ruce které by mohli pomoci při stavbě svého bydlení.

Dnešní krize ve stavebnictví je možná řešitelná .

Článek

Dle mého názoru - je možné zlevnit cenu bytu pro mladé. Představte si že máte práci, máte možnost si vzít hypotéku a chcete koupit byt. Kdyby se developer domluvil se státem o možnosti půjčky pro vás s výhodnějším úrokem a pozor vy jako pomocník se svými přáteli jste na výstavbě svého bytu pomohl, myslím fyzicky, rukama, tak by se to dle mého názoru dalo zvládnout zrealizovat levněji a tím dostupněji. Další moje myšlenka je, osídlit, opravit ,staré nepotřebné domy ,vybydlené paneláky, činžáky, bývalé fabriky, všude se dá bydlet. Vždy by se někdo našel kdo by danou příležitost využil. Každý rozumný mladý člověk který má sil na rozdávání a času také na zbyt, že ani neví jak s ním naložit, by měl smysluplně připravenou cestu a směr životem. Další otázka je, proč stavět totálně předražené byty ve velkých městech?! Proč to nepřesunout do okrajových částí, v dojezdové vzdálenosti a oživit tím maloměsta která skomírají. Další je možnost vybudovat prostor pro takzvané mobilní minidomky, kde by se mladý člověk začal stavět na vlastní nohy. Nebo by tam mohl bydlet i starý člověk který by uvolnil místo mladým. Možností je dle mého názoru více, ale je zde potřeba aby to někdo byrokraticky zpracoval a dal tomu zákonné podmínky. Já osobně jsem řemeslník a a vím že každý má nějaké možností a je schopen s tou správnou pomocnou rukou dokázat hodně. Tak do toho!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám