Hlavní obsah
Satira

Když to jde v USA, proč by to nemělo jít i u nás?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Proč nebýt světoví i u nás v Česku? Když to jde v Michiganu, proč bychom my měli zůstávat pozadu?

Článek

Na internetu jsme se s manželem dočetli, že v americkém Michiganu nestihli rodiče dojet do porodnice a tak paní musela porodit na nejbližším příhodném místě. A nejblíž bylo parkoviště místního pivovaru. Nu což, proč ne, že. Porod proběhl dobře a stejně dobře se zachoval i onen pivovar - nechal dokonce vyrobit na chlapečkovu počest speciální pivo a ještě slíbil, že kluk až dospěje, bude mít jejich pivo vždy zdarma na účet podniku. Velice chvályhodné! Manželovi se tato myšlenka a příhoda velmi zalíbila a protože mám v řádu několika dní také rodit, navrhl, abychom se odstěhovali na přechodnou dobu do Plzně a pokusili se výše zmíněný postup zopakovat v našich podmínkách. A protože se nám má narodit také chlapec, tak jsem i souhlasila. ( Kdyby to měla být holčička, asi bych trochu váhala, ale co, hlavně aby byla zdravá). V současnosti tedy bydlíme v Plzni, v těsné blízkosti vyhlášeného pivovaru, manžel si vzal dovolenou a sledujeme předporodní situaci, máme vyhlídnuté i místo u pivovaru a pečlivě naplánovanou trasu přesunu. Věřím, že se nám zadaří a už se těšíme na malého potomka. Teď jen aby to klaplo časově a budeme mít zase jeden pozoruhodný rekord v naší malé české kotlině. Držte nám prosím všichni palce. Článek jsem sepsala i proto, že vyzývám další budoucí rodičky k následování. Vždyť kolik je u nás velkých pivovarů a i malých pivovárků. Chce to jen trochu inovativního myšlení, plánování a neotřelých přístupů k tématu. Rýsuje se nám tu skvělá budoucnost a věřím, že my, Češi, máme přímo v genech stát v čele tohoto chvályhodného počinu. Tak bych si dovolila zvolat spolu s básníkem z nejpovolanějších: „Bude-li každý z nás z křemene, je celý národ z kádrů!“ Pivních.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám