Článek
U nás doma milujeme burgery. Poctivé burgery = domácí maso a domácí bulky. Tyhle housky jsou měkké, voňavé, lehce nasládlé a zvládne je každý.
Recept (cca 12 ks)
- 500 g hladké mouky
- špetka soli
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 150 ml oleje
Kvásek
- 250 ml vlažného mléka
- kostka droždí (42 g)
- 40 g cukru
Postup
Nejdříve si připravíme kvásek, který necháme okolo 5 minut vzejít. Zbytek surovin dáme do mísy, přilejeme kvásek a zpracujeme v těsto. Pořádně propracujeme, zakryjeme a dáme na hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly (+-12 ks). Tyto díly balíme jakoby do měšce, aby horní část byla hladká. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem nebo mákem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°. Trvá to zhruba 15 minut. Před přípravou burgerů housky rozkrojíme a dáme řezem dolů trochu opéct na gril, popřípadě na spodní ohřev do trouby.
před pečením
po upečení
domácí burgery