Hlavní obsah
Jídlo a pití

Nejlepší housky na burgery

Foto: Katka Kohoutková

Domácí housky na burgery

Lepší než z obchodu - domácí housky na burgery, recept.

Článek

U nás doma milujeme burgery. Poctivé burgery = domácí maso a domácí bulky. Tyhle housky jsou měkké, voňavé, lehce nasládlé a zvládne je každý.

Recept (cca 12 ks)

  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 150 ml oleje

Kvásek

  • 250 ml vlažného mléka
  • kostka droždí (42 g)
  • 40 g cukru

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek, který necháme okolo 5 minut vzejít. Zbytek surovin dáme do mísy, přilejeme kvásek a zpracujeme v těsto. Pořádně propracujeme, zakryjeme a dáme na hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly (+-12 ks). Tyto díly balíme jakoby do měšce, aby horní část byla hladká. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamem nebo mákem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°. Trvá to zhruba 15 minut. Před přípravou burgerů housky rozkrojíme a dáme řezem dolů trochu opéct na gril, popřípadě na spodní ohřev do trouby.

Foto: Katka Kohoutková

před pečením

Foto: Katka Kohoutková

po upečení

Foto: Katka Kohoutková

domácí burgery

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz