Hlavní obsah

3. Zlínský filmový víkend nabídne pestrý program napříč generacemi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Katka Martykánová

Komentovaná prohlídka v Kabinetu filmové historie

Zlínský filmový víkend se letos uskuteční nejen na Filmových ateliérech, ale i v centru Zlína. Organizátoři slibují od 17. do 19. října pestrý filmový a doprovodný program.

Článek

V pořadí třetí Zlínský filmový víkend se uskuteční v termínu od čtvrtka 17. do soboty 19. října. Nově se část jeho programu přesune do centra Zlína, kde se návštěvníci mohou těšit na blok filmů studentů zlínských škol s následnou party, speciální projekci filmu Mord s besedou nebo úspěšný stand up komičky Adély Elbel. Nebude ovšem chybět možnost ohlédnout se do historie zlínské filmové tvorby a prohlédnout si prostory Filmových ateliérů, navštívit interaktivní trikový workshop nebo pásma animovaných filmů pro nejmenší. Akci pořádá společnost FILMFEST, organizátor Zlín Film Festivalu.

„Koncept letošního ročníku jsme připravili s cílem přinést atraktivní program pro studenty, rodiny s dětmi, dospělé nebo filmové fajnšmekry. Jsme přesvědčeni, že nabídka je natolik zajímavá, že si v ní najde každý to své,“ uvedla za organizátory Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu.

Zlínský filmový víkend odstartuje letos již ve čtvrtek 17. října dopoledne veřejnou tiskovou konferencí, v rámci níž se představí projekt Filmový Zlín připravený Filozofickou fakultou Masarykovy univerzity společně s agenturou TA ČR a společností FILMFEST. Odpoledne potom dostanou prostor studenti zlínských filmových škol Creative Hill College, Ateliéru animované tvorby UTB a Ateliéru audiovizuální tvorby UTB. „V prostorách klubu Sklep 33 v rámci programu FILMMINGEL: filmy, networking & inspirace představí budoucí filmaři to nejlepší, co ve Zlíně za poslední dobu vzniklo, a jak už název napovídá, budou mít příležitost společně debatovat a navzájem se inspirovat,“ dodala Markéta Pášmová, umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu a doplnila, že večer se zde uskuteční i afterparty pro studenty a veřejnost.

V pátek 18. října budou dopoledne v areálu Filmových ateliérů promítána pásma krátkých animovaných filmů pro mateřské školy. Na páteční podvečer potom připravili organizátoři v multiplexu Golden Apple Cinema ve Zlatém jablku speciální projekci celovečerního filmu Mord, režiséra Adama Martince. „Snímek je debutem mladého režiséra, který zpracoval příběh ze svého dětství a dospívání na Severní Moravě. Ústředním motivem filmu je rodinná sešlost na zabíjačce odehrávající se kdesi na Osoblažsku. Do hlavní role Karla obsadil režisér svého otce Karla Martince,“ popsala Markéta Pášmová a vysvětlila, že po projekci bude následovat beseda s režisérem.

V průběhu soboty 19. října mohou zájemci o historii zlínské filmové tvorby navštívit čtyři komentované prohlídky expozice v Kabinetu filmové historie a filmových laboratoří v areálu Filmových ateliérů na Kudlově. Pro rodiny s dětmi zde bude navíc po celý den zdarma k dispozici interaktivní filmový workshop FILMOTROPIE, kde se mohou návštěvníci seznámit s technologiemi využívanými
v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Nejmenší návštěvníky jistě potěší pásma animovaných filmů.

Filmový víkend zakončí vystoupení oblíbené komičky a moderátorky Adély Elbel, známé z pořadu Na stojáka nebo Comedy Club. Do zlínského multikina Golden Apple Cinema přijede se svým velmi ojedinělým programem - kombinací stand-upu a improvizace v interakci s publikem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz