Hlavní obsah

Světový týden kojení připomenou v centru Zlína výstavou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: KNTB/se souhlasem autora

Podpora kojení a zdravého vývoje dětí je hlavním tématem výstavy, která se koná ve Zlíně od 1. do 4. 10. Ve spolupráci s Krajskou nemocnicí Tomáše Bati je připraveno také odborné poradenství

Článek

Obchodní centrum Zlaté jablko ve Zlíně se v týdnu od 1. do 4. října zapojí do oslav Světového týdne kojení. Návštěvníci se zde mohou setkat s unikátní výstavou fotografií, která zachycuje intimní a krásné okamžiky kojení. Snímky naplněné emocemi mají za cíl povzbudit všechny maminky k tomu, aby se nebály této přirozené formy péče o své dítě a zároveň poukázat na její zdravotní přínosy. „Kojení totiž nejen podporuje silný vztah mezi matkou a dítětem, ale je také nejpřirozenějším a nejdůležitějším způsobem výživy pro zdravý vývoj dítěte,“ uvedla vrchní sestra Novorozeneckého oddělení Marcela Pumprlová.

Kromě výstavy bude po celou dobu akce k dispozici tým odborníků z Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Dětské sestry, laktační poradkyně a lékaři budou připraveni poskytnout individuální poradenství a konzultace, které mohou být užitečné jak pro nastávající, tak pro čerstvé maminky. „Jsme rádi, že můžeme přispět k tomuto významnému světovému projektu a nabídnout našim návštěvníkům zajímavé a přínosné informace,“ uvedl Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka.

K zabavení těch nejmenších návštěvníků pak poslouží dětský koutek. Nebude chybět ani soutěž a drobné dárky.

Světový týden kojení se slaví ve více než 170 zemích světa. V České republice jej slavíme od roku 1996, od roku 2020 připadá na první říjnový týden, který jako 40. týden v roce připomíná 40 týdnů těhotenství. Výstava ve Zlatém jablku je přístupná zdarma, a to v běžné otevírací době centra.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz