Hlavní obsah
Umění a zábava

Love Island uráží inteligenci diváků. Soutěžící jsou sice pohlední, vzhled ale není všechno

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Chuck Henjes (Creative Commons, pexels.com

Soutěž se odehrává na Kanárských ostrovech

Je až k neuvěření, že televize Nova letos vysílá již čtvrtou řadu reality show odehrávající se na exotickém ostrově s názvem Love Island. Již od začátku se totiž pořad potýká s tvůrčím prázdnem a absencí kvality.

Článek

Love Island je reality show, která se vysílá v mnoha zemích světa, a tak před třemi lety došlo i na Českou republiku. Jenže to není pro nás tak úplně výhra. Soutěž se potýká s řadou nedostatků, kterou ani často dokonalý vzhled soutěžící nespraví.

V první řadě jsou to sami účastníci, kdo celou hru kazí. Jejich vzhled samozřejmě přiláká k televizním obrazovkám řadu ženských divaček i mužských zvědavců. Soutěžící ženy totiž mají ladné křivky, perfektně upravené vlasy, dokonalý make-up a muži zase překypují množstvím testosteronu a odhalují svoje vypracované postavy. Jinak ale nemají co nabídnout. Jakmile se jejich vzhled okouká, začnou být nezajímaví. U některých z nich se navíc s přibývajícími epizodami začne projevovat jejich skutečná povaha a nutno přiznat, že mnohdy není o co stát.

Nelze ale opomenout ani formát soutěže. Téměř každý den se totiž vysílá nový díl této reality show a my tak máme hodinu na to, abychom nahlédli do událostí dne, který soutěžící právě prožili. A tady moc zábavy k vidění není. Je to jen nekonečné namlouvání opačného pohlaví, vychloubání se, často doprovázené hádkami. Největším negativem je ale faleš, kterou tu můžeme vidět skoro v každé epizodě. Soutěžící se mezi sebou baví, jako by byli kamarádi, co se znají dlouhé roky, jakmile ale jeden z nich odejde, neváhá ho ten druhý s nově příchozím soutěžícím často nelibě pomlouvat. A to rozhodně není dobrý způsob, jak se na televizních obrazovkách prezentovat.

Stejně tak náplň dne soutěžících nestojí za nic. Účastníci prakticky nic nedělají, válí se a rozebírají naprosté zbytečnosti. Když dostanou od štábu nějaký úkol, nebo když se koná nějaká soutěž, většinou se jedná o eroticky laděné a ještě častěji sexistické hrátky, které mají za úkol jen přitáhnout pozornost diváků, málokdy ale pobaví.

Moderátorka pořadu je pro diváky nezajímavá a nezáživná, pořadu nemá vůbec co nabídnout. Za poslech stojí pouze komentátor celého pořadu, který dění ve vile glosuje. Jeho hlas je neokoukaný a to, co soutěžící během dne i noci provádí, komentuje velmi vtipným způsobem.

Pro českého diváka je ale Love Island jako pořad urážkou jeho inteligence. Je přežitkem, neboť staví pouze na vzhledu soutěžících. A to už se v dnešní době moc nenosí. Těžko říct, zda se vůbec ve vile Love Islandu dá najít láska. Občas to spíš vypadá, že soutěžící se chtějí pouze zviditelnit. Často k sobě ale přitáhnou spíše negativní publicitu.

Zdroj:

vlastní názor na pořad

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz