Hlavní obsah
Umění a zábava

Zrádci: Napínavá detektivní hra, ale i další propadák televize Prima

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Beránek (Wikipedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Vojtěch Kotek je moderátorem reality show Zrádci

Nová televizní reality show a hra nazvaná Zrádci běží již několik týdnů na obrazovkách televize Prima. Skýtá mnoho zajímavých zvratů a napínavých pasáží, diváci se na ni ale ani přesto nedívají.

Článek

Soutěž Zrádci je založena na dětské hře, která se často hraje na táborech nebo na školách v přírodě a stále se těší velké oblibě. „Městečko Palermo“ zná totiž asi každý. A televizní reality show Zrádci se jí do značné míry podobá.

Skupina soutěžících je na několik dní ubytována na hradě. Pro letošní ročník byl zvolen hrad Křivoklát. Mezi věrnými, jak se soutěžící označují, se ale ukrývají tři zrádci. Ti se každou noc sejdou a některého ze soutěžících symbolicky zavraždí. Všichni soutěžící však mají možnost v podvečer rozhodnout o tom, kterého soutěžícího, o němž se domnívají, že je zrádce, pošlou do vyhnanství.

Během soutěže si všichni jako tým v každodenních soutěžích nahrávají finanční prostředky do svého banku. Bank nakonec získají ti věrní, kteří se dostanou až do finále. Pokud se ale mezi soutěžícími vyskytne byť jen jeden zrádce, získá všechny finanční prostředky on.

Pravidla hry jsou nastavena tak, aby o napětí nebylo nouze. Největší pozornost se věnuje jednotlivým konverzacím mezi soutěžícími a roznášení klepů. Je skvělé pozorovat, jak se zrádci pokoušejí ostatním namluvit, že právě oni jsou věrní, a podsouvají jim návrhy na to, koho vyloučit. Jenže občas je téměř celá epizoda pouze o těchto klevetách a pomluvách. Denní hry, při nichž soutěžící nahrávají finanční prostředky, jsou velmi krátké a stopáži pořadu značně upozaděné. To je asi jediný problém, který Zrádce trochu sráží dolů.

Už po úvodních epizodách se příběh účastníků pořadu zamotal natolik, že proti sobě postavil i samotné zrádce, kteří se vzájemně snaží eliminovat. Věrným se zatím podařilo odhalit jen jednoho ze zrádců a vylučují tak většinou jen své spoluhráče. A to náladě na hradě rozhodně nepřidá.

Přestože panovaly obavy z toho, že soutěž bude moderovat herec Vojtěch Kotek, po pár dílech už je vidno, že tyto obavy byly liché. Kotek moderuje Zrádce naprosto bezchybně a je skvělým průvodcem nejen pro soutěžící, ale i pro televizní diváky. Herec v roli moderátora nepřehrává, a navíc je jeho chování uvěřitelné. Bez něj by pořad nebyl ani zdaleka tak napínaný a tajemný.

I přes poměrně kladné hodnocení celého pořadu ale taková hra nebaví každého. Přestože si Zrádci své publikum, které na ně nedá dopustit, našli, ze statistického pohledu se jedná o další propadák televize Prima. Na první díl bylo sice zvědavých více jak půl milionu diváků, při dalších epizodách ale pořad sledovalo v průměru 400 tisíc diváků, což je na premiérový pořad takového formátu velmi malé číslo.

Zrádci jsou skvělou a napínavou podívanou, která se odehrává v zajímavém prostředí středověkého hradu. Ani tak jí to ale úspěch nezajistilo.

Zdroje:

pořad Zrádci (TV Prima, 2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz