Hlavní obsah
Lidé a společnost

Čarokrásný víkend plný famfrpálu ve Žďáru nad Sázavou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se souhlasem autora Tomáše Krabáče

Famfrpál je reálný sport, který spojuje prvky házené, vybíjené a rugby.

Žďár nad Sázavou ožije magií famfrpálu na mezinárodním turnaji Victory Games! Zažijte vzrušení z hry podobné házené a rugby, kde hráči na košťatech bojují o body.

Článek

Po dlouhých osmi měsících čekání se do Žďáru nad Sázavou vrací famfrpál, tentokrát ve velkolepé podobě s mezinárodním turnajem Victory games. Tento nadcházející víkend, konkrétně v sobotu 13. a neděli 14. července, se fotbalový stadion promění v arénu pro tento dynamický a vzrušující sport, který vychází přímo z kouzelnického světa oblíbených knih o Harrym Potterovi.

Co je to famfrpál?

Famfrpál je týmový sport, který na první pohled připomíná směs házené, vybíjené a rugby, avšak s jedinečným twistem – všichni hráči jsou na košťatech. Tým se skládá ze sedmi hráčů: čtyř střelců (včetně brankáře), dvou odrážečů a jednoho chytače. Hra zahrnuje čtyři typy míčů: camrál, dva útočníky a nejzajímavější z nich – zlatonku, která se do hry zapojuje v 19. minutě a její chycení přináší týmu významný počet bodů.

Program turnaje

Tento ročník Victory games přiláká nejen domácí obdivovatele famfrpálu, ale i mezinárodní účastníky, což zaručuje skvělou podívanou a tvrdou konkurenci. Diváci se mohou těšit na intenzivní zápasy plné strategie a sportovního umu. Pro ty, kteří by si chtěli famfrpál vyzkoušet, bude připravena speciální zóna s instruktory, kde nováčci mohou zažít, jaké to je sedět na koštěti a soupeřit v tomto sportu.

Startuje se v sobotu, kdy od 9:00 do 16:00 budou probíhat turnaje základní skupiny. V neděli se mohou diváci tešit od 9:00 do 12:00 na pokračující zápasy základní skupiny. Ve 12:00 pak přijde na řadu veřejnost, která si může pod vedením istruktorů vyzkoušet tento sport. A od 13:00 jsou naplánované finálové zápasy.

Foto: Se souhlasem autora Tomáše Krabáče

Turnaj ve Famfrpálu

Další atrakce víkendu

Návštěvníci se mohou těšit nejen na famfrpál, ale i na bohatý doprovodný program. Kino Vysočina nabídne v sobotu během celého dne maraton filmů o Harrym Potterovi, což je ideální příležitost pro fanoušky série. Neděle pak přinese další zábavu přímo na stadionu, kde se uskuteční dobrodružná šifrovací hra s názvem „Hledání relikvií smrti“. Děti i dospělí si mohou užít tento vzrušující zážitek, který testuje nejen znalosti světa Harryho Pottera, ale i logické myšlení a týmovou spolupráci.

Pro milovníky dobrého jídla bude připraveno speciální občerstvení z „bradavické jídelny“, kde můžete ochutnat různé kulinářské speciality inspirované kouzelnickým světem. Navíc, Zdeňka Formánková nabídne exkluzivní řemeslné předměty k prodeji, ideální jako suvenýry či dárky pro fanoušky famfrpálu a Harryho Pottera.

Foto: Se souhlasem autora Radima Technika

Doprovodný program na hřišti

Tento famfrpálový víkend ve Žďáru nad Sázavou slibuje být nejen sportovním svátkem, ale i kulturním festivalem, který spojí fanoušky z celé Evropy. Je to perfektní příležitost pro rodiny, přátele a jednotlivce prožít magické okamžiky plné zábavy a dobrodružství. Nezapomeňte, svět famfrpálu a kouzel vás čeká právě zde, v srdci Žďárských vrchů!

Zdroj: regionální web Koruna Vysočiny: www.korunavysociny.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz