Hlavní obsah
Cestování

Co vás čeká o podzimních prázninách na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zámek Žďár nad Sázavou

Den dýní

Podzimní prázdniny na Vysočině budou plné magie, dobrodružství a zábavy pro celou rodinu. Poznáte tradici a krásu koní na Hubertově jízdě nebo kouzelný svět dýní v Zámku Žďáru nad Sázavou.

Článek

Podzimní prázdniny na Vysočině nabízí řadu fascinujících událostí, které vám přinesou nezapomenutelné chvíle. Navštivte Hubertovu jízdu, která se uskuteční v Eden Centru. Pro ty, kteří mají rádi podzimní atmosféru, bude připraven Den dýní na zámecké terase v Zámku Žďár nad Sázavou. V Šiklandu zase najdete rodinnou akci v duchu Halloweenu a ve Strašidelném zámku Draxmoor se zase zabydlely dušičky, se kterými se budete bavit a smát.

Hubertova jízda - 28. října

V sobotu se můžete vydat do Eden Centra na nejvýznamnější akci pro milovníky koní - Hubertovu jízdu! Pokud máte koně, nebo pokud jen zbožňujete tato majestátní zvířata, pak tato událost je tím, na co jste celý rok čekali. Hubertova jízda nese v sobě tradici, která sahá několik desetiletí zpět. Eden se stane místem, kde můžete spatřit největší počet koní na jednom místě na Vysočině, což je zážitek, na který nezapomenete.

V 11:00 hodin se můžeme těšit na slavnostní nástup všech účastníků Hubertovy jízdy. Tento průvod, který bývá složen až ze 40 koní a všichni se společně vydají na okružní jízdu, která vede jak přes Bystřici nad Pernštejnem. Toto je neopakovatelný zážitek, který si nesmíte nechat ujít. Aby vám nic neuniklo, můžete si zarezervovat jízdu na bryčce, která pojede s průvodem.

Přijďte brzy už v 9.30 se otevře areál Eden centra, ráje poznání na Vysočině, včetně Farma koutku. V 11.00 přijde na řadu okamžik samotný průvod. Společně s trubači, dravci a psí smečkou se všichni účastníci sejdou na nádvoří a připraví se k průvodu. Jezdci na koních a koňská spřežení po slavnostním nástupu vyrazí na vyjížďku do města. Po návratu do areálu, koně i jezdci se zastaví v Skanzenové vesnici na zasloužené občerstvení. Po dobře stráveném čase následuje hon na lišku na louce před stájí. Večer zakončíme večerním soudem v seminárním sále na nádvoří, kde budou vyhlášeny významné momenty dne.

Celý den budou k dispozici různé aktivity pro celou rodinu, od svezení na koni a oslech, divadla pro děti v Panském bydlení až po vyřezávání zvířátek ve Skanzenové chaloupce.

Foto: Eden Centrum

Hubertova jízda

Den dýní - 28. října

Přijďte na nezapomenutelný Den dýní na zámecké terase ve Žďáru nad Sázavou, který letos proběhne v den státního svátku. 28. října bude pro vás v Zámku Žďár nad Sázavou připraven skvělý program, který přinese magickou atmosféru tohoto podzimního období.

Dýně jsou královnami podzimu a na zámku je budete oslavovat po celý den. Oranžová barva bude dominovat všude, ať už se jedná o vydlabané dýně nebo třeba o stylové občerstvení. Pro malé návštěvníky budou připraveny kreativní dílny, kde si budou moci vyzkoušet různé výtvarné aktivity.

Vrcholem bude průvod za hvězdami, kdy společně rozsvítíte své vlastní hvězdičky. Lucerničky si můžete vytvořit během celého dne nebo si přinesete své vlastní. Po setmění pak své lucerny rozsvítíte a vydáte se Zelenou horu.

Připravte se na mnoho dalších aktivit, které budou pro děti i dospělé k dispozici po celý den. Můžete se těšit na dýňové květinové aranžmá, dlabání dýní, výrobu svíček, výrobu lucerniček a zářících hvězd, středověké hry s dýněmi, stylový fotokoutek a dýňové pochoutky.

Foto: Zámek Žďár nad Sázavou

Den dýní

Halloween v Šiklandu - 27. - 28. října

Pokud hledáte skvělou rodinnou akci k oblíbenému Halloweenu, nemůžete si nechat ujít zábavný program v Šiklandu, největším přírodním zábavném areálu, který najdete u Zvole nad Pernštějnem. Od pátku 27. října do soboty 28. října se můžete těšit se můžete na lampionový průvod, halloweenské tvořivé dílny a dětskou diskotéku. Pro ty, kteří by si rádi prodloužili zážitek, je k dispozici i ubytování. A co je skvělé, i jednodenní návštěvníci jsou vítáni!

V pátek si užijte odpoledne plné tvořivosti při halloweenské tvořivé dílně, kde vaše děti budou moci vytvořit vlastní halloweenské dekorace. Nebude chybět lampiónový průvod, takže stačí zapálit lampiony a připojit se k lampionovému průvodu, který zaručeně dodá vašemu večeru halloweenský nádech. Po průvodu bude následovat dětská diskotéka, kde si vaše děti mohou zatančit a užít si hudbu a zábavu.

V sobotu na vás čeká pokračování ve tvoření halloweenských výtvorů a dekorací v tvořivých dílnách. Nebude chybět ani parádní podívaná na vzdušné souboje při drakiádě. Pak se přestrojíte do svých nejoblíbenějších halloweenských postav a zapojíte se ke karnevalu.

A pokud by vám toho bylo ještě málo a pokud máte odvahu, můžete se vydat na dobrodružnou cestu strašidelným zámkem Draxmoor. Pro ty, kteří se chtějí ponořit do světa Halloweenu, je k dispozici široká nabídka zábavy při vyjížďkách na koních, malování na obličej nebo v půjčovně kostýmů.

Foto: Šikland

Halloween v Šiklandu

Dušičky ve strašidelném zámku - 28. a 29. října

Zapomeňte na podzimní ponurou náladu ve strašidelných zámcích, v Draxmooru se budete bavit a smát! Do strašidelného zámku v Dolní Rožínce si pozvali Dušičky, které budou poletovat, kam se jim zachce, a připravili jsme pro vás jedinečnou Dušičkovou párty. Na zahřátí tu bude ohniště, kde si budete moci opékat špekáčky, a zámek bude zářit dýněmi.

Prohlédněte si tajemné zákoutí zámku s moderním 3D kinem, které vám přiblíží strašidla tohoto působivého místa. V různých zákoutích zámku na vás budou čekat oblíbené tvořivé dílny. Pro děti bude připraveno malování na obličej. Pokud hledáte dobordružství, můžete se zapojit do oblíbené hry Najdi poklad. Nebude chybět anii ohniště, kde si můžete opékat špekáčky.

Stylové bude i občerstvení, nejenže si můžete pochutnat na originálních občerstveních, jako je „Sladkej hnus“ a „Kravavý kafe“, ale také si můžete zakoupit suvenýry jako magnetky, klíčenky a pohlednice se strašidelnou tématikou. Takže si oblékněte kostýmy a přijďte si užít strašidelně zábavný podzimní den na Strašidelném zámku Draxmoor.

Foto: Draxmoor

Draxmoor

Další povedené akce o podzimních prázdninách

Halloween u koní - 27. října

Na farmě Rosecký u Sázavy se v pátek můžete vydat na akci pro děti Halloween u koní. Připravili si pro vás širokou škálu zábavy a bude tu také příležitost pro kreativní tvorbu. Na odvážné návštěvníky čekají strašidelné místnosti. Jedna z nich je věnována osudu oblíbené Bětky, která je v potížích a vaším úkolem bude ji zachránit. Za odvahu a statečnost vás čeká odměna. A co by to bylo za Halloweenskou akci bez úžasných show? Připravili si pro vás nezapomenutelné indiánské, trpasličí a arabské vystoupení, které vás nadchne.

Dýňové tvoření na Medlově - 28. října

Připravte se na nezapomenutelné tvořivé odpoledne, které vás vtáhne do světa halloweenových zábavy! Akce Dýňové tvoření na Medlově začíná v sobotu od 15.00. Hlavními hvězdami budou samozřejmě dýně. Přijďte se s zabavit vyřezáváním dýní a tvořením strašidelných i vtipných halloweenových dekorací. Vrcholem večera bude lampionový průvod, který odstartuje v 19:00.

Barokní večer s Bachem a Santinim na Zelené hoře - 29. října

V neděli od 16:00 hodin se můžete těšit na jedinečný kulturní zážitek v kostele sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Tato událost spojuje dvě významné osobnosti barokní éry - Johanna Sebastiána Bacha a Jana Blažeje Santiniho Aichela, kteří, ač na různých polích tvůrčího umění, sdíleli období a osud. Program večera bude zahájen profesorem Janem Roytem, který nám přiblíží život a dílo geniálního architekta barokní gotiky, Jana Blažeje Santiniho Aichela. Santini je známý svými unikátními a nádhernými stavbami, které oceňujeme dodnes. Hudba Johanna Sebastiána Bacha bude dalším kouzelným prvkem večera. Marie Magdalena Fuxová, talentovaná houslistka, nás přenese do doby, kdy Bach skládal své krásné houslové sonáty. Její výkon nám umožní prožít hudbu Bacha tak, jak ji vnímal sám skladatel. A co je na tomto večeru nejlepší? Vstup je dobrovolný!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz