Hlavní obsah
Cestování

Letní víkend na Vysočině: Koncerty, slavnosti, cyklozávody a mnoho dalšího

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se souhlasem autora Lukáše Sommera

Koncert Santiniana v kostele sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře

Připojte se k některé akci na Vysočině, víkend bude nabitý! Zahradní slavnosti, cyklistické závody a kultura pro celou rodinu čekají na všechny, kteří si chtějí užit léto naplno.

Článek

21.6. Zahradní slavnost v Nedvědici

Nedvědice zve rodiny na tradiční Zahradní slavnost, která se uskuteční v pátek 21. června od 16:00. Tato oblíbená akce přináší pestrý program plný zábavných aktivit pro děti, včetně kreativních her, sportovních soutěží a vzdělávacích zastavení. Navíc budou k dispozici stánky s lákavými pochoutkami jako jsou bramborové placky, palačinky, hamburgery, jednohubky a osvěžující limonády. Přijďte si užít příjemné odpoledne plné zábavy a společně oslavit léto ve společnosti dobrého jídla, pití a přátelské atmosféry. Vstupné je dobrovolné, a výtěžek z prodeje bude věnován na podporu školních projektů a aktivit. Tato slavnost je skvělou příležitostí, jak strávit hezké odpoledne a zároveň podpořit dobrý účel.

Foto: Koruna Vysočiny

Nedvědice

22.6. Špunti na kole a Bystřické MTB v Bystřici nad Pernštejnem

V sobotu se v Bystřici nad Pernštejnem uskuteční dvě na sebe navazující cyklistické akce pro všechny věkové kategorie. Ráno v 10 hodin začne na oválu v Lužánkách akce Špunti na kole pro předškolní děti, která nabídne bezpečný a zábavný cyklistický závod speciálně upravený pro nejmenší závodníky. Děti si budou moci vyzkoušet jízdu na kole, odrážedle, tříkolce nebo i koloběžce, přičemž základní okruh bude zahrnovat malé dřevěné překážky a rovinatý terén, což je ideální pro první závodní zkušenosti.

Od 13:00 pak bude areál hostit první ročník Bystřického MTB – závodu horských kol, který nabídne více náročné tratě pro starší děti a dospělé. Závodníci se mohou těšit na okruhy, které zahrnují jak asfalt, tak i terénní úseky s umělými překážkami a náročnějšími pasážemi v přírodním prostředí. Celá rodina si tak může užít napínavý den plný cyklistické zábavy, podpořený skvělým občerstvením a doprovodným programem, včetně prezentací záchranných složek a malování na obličej.

Foto: Se souhlasem autora Roberta Šimice

Bystřická MTB

22.6. Den Ostrova nad Oslavou

Městys Ostrov nad Oslavou vás zve na tradiční Den Ostrova, který se koná v sobotu 22. června od 13:00 do 22:00 hodin na výletišti za hasičskou zbrojnicí. Tento rodinný festival nabízí bohatý program plný kultury, zábavy a společenského setkávání. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení dětí z místní mateřské a základní školy, která představí různá umělecká i taneční čísla. Pro milovníky dobrého jídla a pití bude připravena ochutnávka vín od renomovaného vinařství a široký výběr občerstvení od místních dodavatelů, včetně domácích koláčů, grilovaných specialit a čerstvé zmrzliny. Celý den bude doprovázet živá hudba Venkovské kapely, která zahraje široký repertoár od lidových písní po moderní hity. Pro děti budou připraveny různé atrakce, jako jsou skákací hrady, které zajistí, že se nejen dospělí, ale i nejmenší návštěvníci budou bavit a užívat si den plný radosti a smíchu.

22.6. Pilák fest ve Žďáře nad Sázavou

Přijďte si poslechnout hudební talenty našeho regionu na prvním ročníku místního hudebního festivalu, který se uskuteční v sobotu 22. června od 16:00 ve volnočasovém areálu Pilák na okraji Žďáru nad Sázavou. Tento festival představí řadu místních kapel napříč různými žánry a generacemi. Zahájí kapela Lucky B v 16:00, následovat budou Assembly Boys ve 17:30, T-Bone v 19:00 a večer zakončí kapela Fuga od 20:30. Program nabídne návštěvníkům nejen skvělý hudební zážitek, ale také možnost tancovat pod letním večerním nebem. Vstupné je dobrovolné, a pro všechny přítomné je připraveno bohaté občerstvení. Akce proběhne v amfiteátru, kde si můžete užít hudební vystoupení a v případě zájmu se osvěžit koupáním v nedaleké Pilské nádrži.

Foto: Se souhlasem autorky Ladislavy Procházkové

Koncert na Piláku

22.6. Rock na vsi ve Ždánicích

Přijďte si užít nezapomenutelnou hudební atmosféru na IV. ročníku rockového festivalu ROCK NA VSI, který se koná v sobotu 22. června ve Ždánicích u Bystřice nad Pernštejnem. Tento festival, který startuje v 15:00 v areálu výletiště pod školou, přinese dynamický program plný rockové hudby. Na pódiu se představí energické kapely jako Lady Kate, Katr, Alband a Exargema, které zaručeně rozproudí krev v žilách všem přítomným. Festival nabídne nejen skvělou hudbu, ale i bohaté občerstvení, které uspokojí chuťové buňky každého návštěvníka. Vstupenky na toto hudební dobrodružství budou k dispozici i na místě.

22.6. 25 let Subregionu Velkého Dářka ve Škrdlovicích

Připojte se k oslavě významného jubilea Subregionu Velké Dářko, který slaví 25 let od svého založení. Slavnost se uskuteční v sobotu 22. června před Domem s pečovatelskou službou, kde se shromáždí komunity z okolních obcí Cikháj, Karlov, Polnička, Škrdlovice, Vojnův Městec, Světnov a Radostín. Slavnost zahájí v 14:00 proslovem a pokračovat bude křtem omalovánek. Během odpoledne a večera se návštěvníci mohou těšit na bohatý kulturní program, který zahrnuje vystoupení dětských skupin z jednotlivých obcí, křest omalovánek, divadelní spolek Havlíček s představením Procházka časem - Hravá přednáška a vystoupení kapel PRIMA Band a Country Colaps, které zahrají až do večerních hodin. Celodenní program je doplněn bohatým občerstvením a různými aktivitami pro děti, což zaručuje, že každý najde něco pro sebe.

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Velké Dářko

23.6. Santiniana: Petr Nouzovský ve Žďáře nad Sázavou

Přijďte prožít večer plný hudební magie v impozantním prostředí kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je hrdě zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Další koncert z řady Santiniana se uskuteční v neděli od 19:00 hodin. Fenomenální violoncellista Petr Nouzovský spolu s kytaristou Lukášem Sommerem vás zavedou do éry baroka a propojí ji s moderními tóny tanga, za které může legendární Astor Piazzolla. Tato nečekaná kombinace klasické a duchovně orientované hudby 20. století slibuje fascinující zážitek, který může evokovat typ hudby, kterou by mohl ve své době obdivovat sám architekt Jan Blažej Santini. Přijďte si vychutnat tento unikátní kulturní večer, kde historie, architektura a hudba tvoří dokonalou harmonii.

Foto: Se souhlasem autora Lukáše Sommera

Santiniana

Další akce na Vysočině

21.6. Pochod k oslavě slunovratu - Připojte se k oslavě slunovratu s tradičním pochodem, který se uskuteční ve Vojnově Městci. Tento 9 kilometrů dlouhý pochod začíná na náměstí ve 16:45, vedoucí krajinou směrem k Krucemburku a dále podél řeky k oslavnému místu. Účastníci se mohou těšit na krásné výhledy a přátelskou atmosféru během celé trasy, která vrcholí společným občerstvením.

21. - 23.6. Z pohádky do pohádky - Přijďte se ponořit do kouzelné atmosféry pohádek v malebném Herálci pod Žákovou horou, kde od pátku do neděle proběhne oblíbený festival „Z pohádky do pohádky“. Akce zahájí letní kino na fotbalovém hřišti v pátek večer, kde se bude promítat film Prázdniny s broučkem. O víkendu se můžete vydat na trasu pohádkových postav. V neděli od 14.00 na vás budou čekat soutěže a pohádka Čert a Káča.

22.6. Farmářský trh - Na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě v sobotu pokračuje další oblíbený farmářský trh. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou paletu čerstvých potravin a produktů od místních výrobců, kde každý kousek zboží nese příběh svého původu. A aby zážitek byl kompletní, trh bude doprovázet Figurkov Divadla Líšeň, kteří si připravili hrátky pro mrňata i důmyslné rébusy pro nejnáročnější luštitele.

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Novoměstské farmářské trhy

22. 6. Hravá sobota v Městských lázních - Přijďte si v sobotu užít zábavný den s hračkami v bazénové hale Městských lázní Nové Město na Moravě. V bazénech budou od 10:00 do 17:00 připraveny nafukovací hračky pro nejmenší, míčky do vody, kroužky a rybičky na lovení.

23. 6. ŠTĚKULE - Městys Štěpánov nad Svratkou vás srdečně zve na letní oslavu, která se koná v neděli od 13:00 hodin v zahradě bývalé mateřské školy. Zahájení akce bude patřit nejmenším s programem Balónková jízda, následovat bude taneční vystoupení skupiny Dance Style a od 15:00 muzikálové hity v podání Violy Richterové a Vojtěcha Dingy. Festival zakončí divadelní představení Když se zhasne od ochotníků z Boskovic. K dispozici bude bohaté občerstvení a jarmark regionálních potravin.

23.6. Divadelní představení Kouzla králů - V kulturním domě Bytřice nad Pernštejnem vás čeká v neděli čarokrásné divadelní představení „Kouzla králů“ připravené Divadlem Beze Jména. Tento magický večer, začínající v 18:00, vás zavede do světa, kde zlá Královna ohně usiluje o zmocnění rubínového srdce a ovládnutí království. Díky odvaze a lásce je její plán překazán.

Zdroj: regionální web Koruna Vysočiny - www.korunavysociny.cz/akce-a-udalosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz