Hlavní obsah
Cestování

Objevte výhody venkovských koupališť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Koruna Vysočiny

Koupaliště v Drahoníně

Kouzlo venkovských koupališť spočívá v jedinečné atmosféře, klidu a příjemném prostředí. Vstupné za symbolickou částku vás dostanete do oázy, kde si užijete kvalitní vodu a radovánky bez davů lidí.

Článek

Kouzlo venkovských koupališť spočívá v jejich jedinečné atmosféře, kterou lze jen těžko najít na přeplněných a rušných plážích letních letovisek. Pokud hledáte klidné a příjemné místo pro letní relaxaci, pak tři skrytá koupaliště na Vysočině jsou tou správnou volbou.

Příjemná je i cena za vstup na tato koupaliště. I když je vstup zpoplatněn, jedná se obvykle pouze o symbolickou částku kolem 50 Kč, která slouží alespoň k částečnému pokrytí nákladů na údržbu a čištění vody. Tato částka je zanedbatelná ve srovnání s výhodami, které zde získáte - klidné prostředí, kvalitní vodu a možnost užít si letní radovánky bez davů lidí.

Další výhodou venkovských koupališť je občerstvení, které najdete u každého takového místa. Místní provozovatelé to dělají především pro místní, takže se nemusíte bát „vysokohorských přirážek“, na které často narazíte na vyhlášených plážích ve větších letoviscích.

Foto: Koruna Vysočiny

Koupaliště v Rožné

Jedním z těchto kouzelných míst je koupaliště v Drahoníně, které se nachází v dolní části obce u sportovního areálu. Na koupališti najdete dětské brouzdaliště a bazén o velikosti 25×12 metrů. Bezstarostné koupání zde zaručuje pravidelné čištění a chemická úprava vody. Přilehlé trávnaté pláže pak poskytují ideální místo pro odpočinek a relaxaci, částečně i ve stínu. Pro odvážné plavce je připravený skokánek, který dodá koupání špetku dobrodružství. Pokud budete mít chuť na osvěžení či občerstvení, stačí se zastavit u stánku, který je součástí areálu. Samozřejmostí je také sociální zařízení, abyste se cítili pohodlně a komfortně během celého pobytu.

Foto: Koruna Vysočiny

Koupaliště Drahonín

Vedle koupaliště se nachází sportovní areál, který nabízí nespočet možností pro aktivní odpočinek. Zde najdete fotbalové hřiště, hřiště s umělým povrchem pro nohejbal a tenisový kurt, abyste si mohli zahrát oblíbené sporty. Pro děti je na návsi připraveno dětské hřiště, kde se mohou vyřádit a využít svou nekonečnou energii. Pro ty, kteří se chtějí zapojit do cvičení na čerstvém vzduchu, je k dispozici workoutové hřiště.

Foto: Koruna Vysočiny

Koupaliště Drahonín

Dalším skvělým místem k odpočinku a relaxaci je sportovní areál v Řečici. Zdejší koupaliště, které je dlouhé 40 metrů a široké 16 metrů, nabízí dostatek prostoru pro plavání a vodní zábavu. Koupaliště je zajímavé také pro svou hloubku, pro malé děti je k dispozici část s hloubkou 0,4 m. A naopak druhá strana koupaliště nabízí hloubku 2,4 m, což je ideální třeba pro skákání. Převlékárny se nacházejí přímo v prostoru koupaliště, což je velmi praktické a pohodlné. Důležitým faktorem je také čistota vody, která je zajištěna díky použití pískových filtrů. Okolní zeleň a jižní orientace koupaliště pak přispívají k příjemnému slunění a opalování.

Tak jako u předchozího místa, nalezete i v Řečici hospůdku s širokou nabídkou nápojů, zmrzliny i drobného občerstvení. V areálu máte také možnost si zahrát třeba volejbal na přilehlých kurtech. Pro nejmenší návštěvníky je k dispozici pískoviště a houpačky, kde si mohou hrát a bavit se.

Foto: Sportovní areál a koupaliště Řečice

Koupaliště v Řečici

Posledním, ale rozhodně ne méně důležitým, je areál v Rožné, který je synonymem pro klid a malý počet návštěvníků. Zde si můžete užívat prostorný bazén o rozměrech 30 × 10 metrů, který je ideální pro plavání nebo prosté osvěžení. Pro děti je zde připravena skluzavka, která jim zaručí zábavu a radost. Areál je vybaven toaletami, převlékárnou a sprchami pro vaše pohodlí. Pokud budete mít žízeň, občerstvení je k dispozici u fotbalového hřiště. V areálu u říčky Nedvědičky najdete tenisové kurty, hřiště s umělým povrchem a dětské hřiště u školky, která je hned vedle.

Foto: Koruna Vysočiny

Koupaliště v Rožné

Tyto tři skrytá koupaliště na Vysočině vám nabídnou kouzlo venkovského prostředí, uvolněnou atmosféru a málo lidí. Zde můžete zažít letní radovánky bez davů a těšit se na pohodové koupání a odpočinek. Takže neváhejte a vydejte se do těchto malebných koutů, které vám přinesou nezapomenutelné letní zážitky a odpočinek od každodenního shonu.

Chcete vědět více? Další místa pro koupání naleznete zde.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz