Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Poslední červencový víkend čeká Vysočinu plno skvělých akcí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se souhlasem autora Jiřího Tomáška

Blažkovské závody přes rybník mají tradici od roku 1947

Víkend na Vysočině přinese hudební festival, kreativní den a sraz kamínkářů, historický jarmark nebo závody přes rybník. Čeká vás nabitý program plný zábavy a kultury.

Článek

26. 7. Váza Fest v Novém Městě na Moravě

Tento rok oslaví Váza fest své jubilejní 10. výročí s obnovenou energií a výběrem kapel, které zaručují skvělý zážitek. Akce se koná v pátek od 17.00 hodin na Koupališti v Novém Městě na Moravě. Na festivalu, kam je vstup zdarma, se představí pět kapel s rozmanitým hudebním zaměřením, slibujících potěšení pro fanoušky všech věkových skupin.

Na scéně se objeví K.S.V., energický Hrabě Monte Crazy, Sóma s neo-grungeovým repertoárem, Zooblasters s jejich divokým jungle beatem a MoveBreakers, kteří známé hudební žánry promíchávají do nezaměnitelné party hudby. Očekávejte nezapomenutelnou atmosféru plnou skvělé hudby a letního radovánkách. Pokud hledáte perfektní způsob, jak strávit letní večer, Váza Fest je tou pravou volbou!

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Novoměstský Váza fest

27. 7. Kreativní den a sraz kamínkářů v Šiklandu

Ve Šiklandu u Zvole nad Pernštejnem, největším přírodním zábavním parku v srdci Vysočiny, se chystá Kreativní den a 2. celorepublikový sraz kamínkářů, pořádaný ve spolupráci s uměleckou značkou Artmagico. Tento jedinečný den, plný inspirace a tvůrčí radosti, nabídne návštěvníkům možnost ponořit se do světa umění, kde budou moci nejen obdivovat a sbírat putovní kamínky, ale také se sami zapojit do malování na různé materiály. Toto setkání malířů a sběratelů je otevřené pro každého, kdo chce prozkoumat své umělecké dovednosti a podělit se o své zážitky s ostatními kreativními dušemi.

Kromě uměleckých aktivit budou účastníci moci podpořit dobrou věc, neboť součástí akce je charitativní aukce malovaných kamínků, jejíž výtěžek půjde na podporu nadace Onkoláčci. Atrakce parku Šiklův mlýn, včetně westernového městečka, přírodního amfiteátru a různých zábavných aktivit jako lukostřelba, rýžování zlata nebo jízda na elektrickém býku, zpříjemní návštěvu a zaručí nezapomenutelné zážitky pro celou rodinu.

Foto: Se souhlasem autora Jaroslava Zmydlocha

Setkání kamínkářů v Šiklandu

27. 7. Vírské vanutí

Festival Vírské vanutí, který má za sebou již mnoholetou tradici od svého založení v roce 2007, se letos opět koná v malebné obci Vír. Tato kultovní událost slibuje bohatý program plný hudby, divadla a zábavy pro všechny věkové skupiny. Na osmnáctém ročníku festivalu, který se uskuteční v sobotu od 13.00 hodin, se návštěvníci mohou těšit na vystoupení umělců i lokálních talentů, které zaručeně osloví jak mladé, tak i starší generace.

Odpoledne začne pohádkou Jana Hrubce O princi z knížky, následovat bude hudební pohádka od Divadla Beze Jména a dále vystoupení Jiřího Krejčího s kouzly a tvořením balónků, které potěší především nejmenší. Následuje vokální koncert VoHuBa a divadelní představení od Divadla Vířina, a večer vyvrcholí rockovým koncertem kapely O3ón a tanečním vystoupením kapely HITSTARS. Celý program bude doprovázet Jiří Beneš, což zaručuje plynulý průběh a skvělou atmosféru.

27. 7. Žďárský farmářský trh

V sobotu se uskuteční na náměstí Republiky ve Žďáru nad Sázavou další farmářský trh. Bude to ideální příležitost pro všechny, kteří chtějí začít víkend příjemně a užitečně. Představte si ranní kávu s čerstvě upečeným koláčem v ruce, zatímco kolem vás zní živá hudba a setkáváte se s přáteli a známými. Trh nabízí nejen skvělou atmosféru, ale i široký výběr čerstvých farmářských produktů od místních dodavatelů. K dostání budou uzenářské a mléčné výrobky, čerstvé ovoce a zelenina nebo různé druhy koření. Tento trh je nejen o nákupu potravin, ale především o zážitku z příjemného společenského setkání ve městě.

Foto: Koruna Vysočiny

Žďárské farmářské trhy

27. 7. Setkání historických vozidel ve Svratouchu

Přijďte prožít nostalgický den plný zábavy a historie v malebném prostředí Svratouchu. Deváté setkání historických vozidel, které se koná v sobotu 27. července od 10.00 hodin, nabídne nejen spanilé jízdy historických vozidel a traktorů, ale také kulturní program v muzeu motocyklů a v kulturním areálu Borovina. Můžete se těšit na živá hudební vystoupení, včetně kapel jako Tata Band Swing & Dixiland a kapela Delay, a na různé atrakce pro celou rodinu. Jídlo a pití nebude chybět. Tento den je skvělou příležitostí pro všechny milovníky starých vozidel a dobré hudby.

28.7. Blažkovské závody přes rybník a výstava veteránů

Nedělní odpoledne bude patřit Blažkovským závodům přes rybník s tradicí od roku 1947. Zábody jsou jednou z nejzábavnějších letních akcí v regionu. Každoročně se v Blažkově sejdou odvážlivci, aby na kolech přejeli vratkou lávku nad rybníkem, což je úkol zdánlivě jednoduchý, ale v praxi plný výzev. Nejde jen o rychlost, ale především o udržení rovnováhy a suchého oblečení. Tato soutěž je nejen testem odvahy, ale i zručnosti, a kdo zůstane na kole nejdéle bez pádu do vody, odnáší vítězství.

Kromě hlavního závodu na vodní lávce nabízí program i další veselé aktivity jako jsou hod sudem nebo skok pro lahvinku rumu, které přidávají na celkové atmosféře. Pro návštěvníky je připravena také expozice historických vozidel a bohaté občerstvení, které zahrnuje lokální speciality. Děti si užijí různé atrakce a celou akci doprovází zábavný program s hudbou. Blažkovské závody jsou nejen sportovním, ale i kulturním svátkem, proto byly oceněny v roce 2014 titulem Nositel tradic Bystřicka.

Foto: Se souhlasem autora Jiřího Tomáška

Blažkovské závody přes rybník

28. 7. Dalečínský historický jarmark

Dalečínský historický jarmark opět oživí Dalečín poslední červencovou neděli. Tradiční akce láká každoročně množství návštěvníků ke zřícenině hradu Dalečín z blízkého i vzdálenějšího okolí, aby si užili den plný řemeslného umu, historické atmosféry a kulturního programu. Kromě bohatého výběru stánků nabízejících od koření, přes keramiku, až po ručně vyrobené klenoty, na vás zde čekají poutavé loutkové představení a rozmanitá hudební vystoupení. Od 10:00 se můžete těšit na živou atmosféru jarmarku, který se rozprostře v srdci obce.

Vrcholem dne bude koncert známých kapel Jiří Helán, Lehká Noha a The Papper Jack, které od 13:30 postupně rozproudí návštěvníky svými melodiemi na hlavním pódiu. Kromě toho se bude konat řada doprovodných akcí včetně rytířských ukázek a šermířských klání, což přinese návštěvníkům nejen zábavu, ale i autentický pohled na středověkou kulturu.

Zdroj: regionální web Koruna Vysočiny - www.korunavysociny.cz/akce-a-udalosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz