Hlavní obsah
Cestování

Přehled akcí na další únorový víkend na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Miloš Neuman

Trhy na novoměstském náměstí

Víkend na Vysočině slibuje zábavu i kulturu pro všechny, kteří si chtějí užít pestrý program. Inspirujte se a přijeďte si užít volné dny do tohoto malebného koutu Česka.

Článek

Farmářský trh - Vratislavovo náměstí, Nové Město na Moravě

Sobotní farmářský trh na Vratislavově náměstí v Novém Městě je místem, kde poznáte skutečnou chuť Vysočiny. V sobotu 17.2.od 8.00 ráno se náměstí naplní místními produkty a specialitami, od masných výrobků po tradiční pečivo. Návštěvníci si mohou pochutnat na čerstvých potravinách přímo od farmářů a podpořit tak lokální výrobce. V nabídce nebudou chybět ani unikátní místní delikatesy jako jsou nakládané sýry, krůtí maso, různé druhy medu a mnoho dalších specialit.

Foto: Lenka Mašová

Farmářské trhy

Ohrožené druhy strašidel - Dům přírody Žďárských vrchů, Krátká

Až do 18. února na vás bude čekat unikátnímu putování v Domě přírody Žďárských vrchů, kde se setkáte s bytostmi z českých pohádek a legend. Toto malé dobrodružství s názvem Ohrožené druhy strašidel se odehrává přímo v historickém statku 19. století v Krátké a nabídne vám setkání s vílou, vodníkem, raráškem a dalšími strašidly.

Hra je zdarma, stačí mít vstupenku do expozice Domu přírody. Prozkoumejte interiér, luštěte hádanky a objevte skrýše strašidel, která hlídají poklad. Každý, kdo se vydá na toto dobrodružství, si může odnést kousek pokladu domů.

Foto: Koruna Vysočiny

Dům přírody Žďárských vrchů

Divy fyziky - Regionální muzeum, Žďár nad Sázavou

V Regionálním muzeu Žďár nad Sázavou se až do 31.3. koná výstava Divy fyziky, která slibuje návštěvníkům všech věkových skupin poutavý a hravý pohled na svět fyziky a matematiky. Interaktivní exponáty umožní prozkoumávat zákony fyziky zábavnou formou – od krasohledu, který umožní návštěvníkům skládat obrovské souměrné obrazce, přes exponáty zaměřené na optické klamy až po experimentování s polarizací světla. Navíc nabídne výstava možnost skládat hudbu na laserové harfě. Pro ty, kteří milují dobrodružství, je připraveno laserové bludiště, v němž úkolem je vyhnout se paprskům a najít poklad.

Foto: Petra Vince

Divy fyziky

Pernštejnské ženy a Evropa - Horácké muzeum, Nové Město na Moravě

Horácké muzeum hostí až do 19.5. výstavu Pernštejnské ženy a Evropa, která představuje evropskou historii a kulturu skrze příběhy žen z rodu Pernštejnů. Výstava představí návštěvníkům dobu, kdy Pernštejnské dámy objevovaly nový život v Itálii a Španělsku. Expozice nabídne nejen repliky historických oděvů a artefaktů, ale také zahrnuje interaktivní sekce, jako je zkoušení dobové módy, psaní historickým písmem či výroba parfému.

Foto: Erik Havlík

Pernštejnské ženy v Horáckém muzeum

Dětské karnevaly

V sobotu 17. února se koná Pirátský karneval v Černvíru na Nedvědicku, od 14.00 hodin se můžete těšit na soutěže, tanec i tombolu. Ve stejný den se obdobná akce pro děti koná ve Světnově na Žďársku.

V neděli se pak můžete těšit na hry, taneční vystoupení, soutěže a samozřejmě na rej masek, během karnevalu v Bystřici nad Pernštejnem s Milanem Řezníčkem. V podobném duchu se ponese i karneval v Bohdalově na Žďársku.

Další akce na Vysočině

Cestovatelský podvečer o Sardinii - páteční večer 16.2. bude patřit kavárna v Nedvědici panu Romanovi Januszovi, se kterým se budete toulat Sardinii ze severu na jih, z východu na západ po těch nejkrásnějších turistických trasách podél pobřeží.

Doprovodný program MS v Biatlonu - sobota 17.2. nabídne koncert od 12.20 přímo na stadion ve Vysočina Areně – Tres diskotequos (se seskupení hudebníků Vojty Dyka, Kuby Prachaře a Honzy Maxiána).

Doprovodný program MS v Biatlonu - neděle 18.2. bude na stadionu Vysočina Areny ve znamení koncertu Janka Ledeckého od 13.15 hod.

Lyžování na Vysočině - Nové Město na Moravě

I když letošní zima možná nevypadá na první pohled jako ideální pro lyžování, Žďárské vrchy stále nabízí možnost sjezdového lyžování. SKI Harusák v Novém Městě na Moravě nabízí sjezdovku dlouhou 550 metrů, která je vhodná jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé lyžaře. Sedačková lanovka vás pohodlně vyveze na vrchol. K dispozici je zde také dětský park, lyžařská škola a půjčovna vybavení, což z něj dělá ideální místo pro rodinné lyžování.

Foto: Miloš Neuman

Ski Harusák v Novém Městě na Moravě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz