Hlavní obsah
Cestování

První srpnový víkend čeká Vysočinu mnoho zajímavých akcí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se souhlasem autora Jaroslava Zmydlocha

Noční ohňová show na Šiklandu

Na Vysočině se o víkendu koná řada zajímavých akcí, ze kterých si vybere opravdu každý. Hudba bude znít na hudebních festivalech, kováři předvedou své umění, představí se kaskadéři i záchranáři.

Článek

2. - 3.8. Festival Trhni se v Trhonicích

Festival „Trhni se“ se již po páté vrací do Trhonic u Jimramova, aby oživil místní výletiště dvoudenním festivalem plným hudby a svobodné zábavy. Tento festival, který se pyšní žánrově nevyhraněným hudebním programem, nabízí návštěvníkům jedinečnou směsici vystoupení od osvědčených i nových umělců. V pátek večer můžete očekávat oslavy s oheň a překvapeními, které zažehnou festivalovou atmosféru. V sobotu se pak můžete těšit na koncerty Vepřové komety, Stříbrný Rafael, The Krabice, WoCoGo, rETROGRAD3, mitasjakub, Stromy, Synové a dcery Martina Dolejše.

Kromě hudebních požitků se festival zaměřuje na celkový zážitek, který zahrnuje vynikající jídlo a nápoje. Na místě bude k dispozici široká paleta jídel od místních kulinárních specialistů včetně klobás, hermelínů, quesadill a burgery. K občerstvení si budete moci vybrat z bohaté nabídky alkoholických i nealkoholických koktejlů a ochutnat místní pivo. Vstupné je založeno na dobrovolných příspěvcích, které přímo ovlivňují kvalitu a obsah budoucích ročníků festivalu.

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Trhonice

3.8. Rok na vsi v Šlakhamru

Technická památka Šlakhamr u Hamrů nad Sázavou bude hostit rodinný den Rok na vsi. Akce je naplánovaná na sobotu od 10 do 17 hodin a nabídne návštěvníkům jedinečnou příležitost prožít všechna roční období během jediného dne. Návštěvníci budou mít možnost vidět mistry kováře při práci jak na ručních kovadlinách, tak na velkém bucharu, který je jednou z hlavních atrakcí Šlakhamru. Pro děti budou připraveny zábavně naučná stanoviště, kde budou mít možnost seznámit se s klasickými řemesly a přírodními cykly.

Rok na vsi nabídne bohatý program pro celou rodinu. Jaro bude reprezentováno rozkvetlou přírodou a rodícími se mláďaty, kde se děti mohou těšit na poznávání jarních květin a zeleniny. Léto přinese aktivity s nafukovacím míčem a virtuální cestování, zatímco podzim nabídne hmatovku na přírodniny a poznávání listů a plodů stromů. Zima se pak zaměří na sníh a vánoční atmosféru, s aktivitami týkajícími se Vánoc a typických zimních pranostik. Tento den plný rozmanitých zážitků bude zakončen shrnutím ročních období v pranostikách a událostech typických pro jednotlivé měsíce, čímž se návštěvníci dozvědí mnoho zajímavého a nového o tradičním životě na vsi.

Foto: Koruna Vysočiny

Kováři na Šlakhamru

3.8. Sraz Čezet na Medlově

Připravte se na unikátní zážitek při Srazu Čezet a slavnostním odhalení zastávky na Medlově, který se uskuteční v sobotu. Tato událost láká všechny fanoušky a majitele legendárních motocyklů Čezeta, známých také jako „prasata“, stejně jako nadšence do historických jednostopých vozidel. A právě na Medlově se nachází tři z pouhých 56 vyrobených elektrických Čezet. Setkání začne ve 14:22, podle původního jízdního řádu, kdy proběhne slavnostní odhalení původní autobusové zastávky. Následně odstartuje spanilá jízda přes malebné okolí Medlova, přes Nové Město na Moravě, Tři Studně a Rokytno, zakončená návratem na Medlov.

Program dále pokračuje prohlídkou hotelu s majitelem Janem Piskořem od 16:00, následovanou odpoledním grilováním, soutěžemi a výstavou motocyklů na louce Obecnici. Celé odpoledne se ponese ve stylu 60. a 70. let, takže pokud máte rádi retro módu, neváhejte a přijďte v kostýmu, který ladí s dobovou atmosférou a vystavovanými stroji. Tato akce slibuje nejen nostalgický návrat do minulosti, ale také zábavu pro všechny věkové kategorie.

Foto: Se souhlasem autorky Kláry Piskořové

Elektrická Čezeta na Medlově

3.8. Velká noční ohnivá show v Šiklandu

Ve Westernovém městečku Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem se v sobotu 3. srpna uskuteční Velká noční ohnivá show, která slibuje nezapomenutelný zážitek plný kaskadérských a jezdeckých výkonů, pyrotechnických, ohnivých a světelných efektů. Třetí pokračování unikátního dračího příběhu přinese napínavou dějovou zápletku s překvapivým rozuzlením, kde se tradičně utkají síly dobra a zla. Těšte se na velkolepé vystoupení, které vás vtáhne do magického světa ohňů a hrdinských činů, a užijte si večer plný adrenalinu a vizuálních efektů.

Foto: Se souhlasem autora Jaroslava Zmydlocha

Ohňová show v Šiklandu

3.8. Setkání v Kadově

Setkání rodáků přátel Kadova se uskuteční v sobotu v malebné horácké vesničce Kadov, která se nachází uprostřed Žďárských vrchů. Akce slibuje bohatý program plný nostalgie, zábavy a kultury pro všechny generace. Hlavní program začne ve 12:30 v bývalé budově školy, kde proběhne prezentace rodáků ve společenském sále, výstava historických fotografií, předání pamětních listů obce a prodej suvenýrů a drobného občerstvení.

Od 14:00 se program přesune na výletiště, kde na vás budou čekat vystoupení tanečního souboru z Nové Vsi, šermířské ukázky skupiny Flamberk a divadelní představení Ochotníků z Nového Města na Moravě. Doprovodný program nabídne ukázky tradičních řemesel, lukostřelbu a vrhání sekerou, projížďky na koních ze Stáje Claudie, stánkový prodej, občerstvení a projížďky kočárem. Celé odpoledne bude hudebně doprovázet Venkovská kapela a večer se můžete těšit na zábavu se skupinou Metaxa.

Foto: Se souhlasem autorky Alice Hradilové

Kadov

Další akce na Vysočině

2.8. U vody hravě a zdravě - V pátek u rybníka Koupaliště na vás bude čekat od 15.00 hodin preventivně-zábavný den je určen pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci uvidí komentovanou ukázku záchrany tonoucího z vody. Hasiči předvedou správnou techniku hašení vzníceného oleje a policejní psovod ukáže výcvik policejního psa. Navíc si budete moci vyzkoušet první pomoc při popáleninách. Akce nabídne také bohatý doprovodný program. Pro děti bude připravena kreativní dílnička, zaplétání barevných copánků a vodník z pohádkové vesničky Podlesí, který se postará o jejich zábavu. Pro všechny bude připraveno chutné občerstvení, pitíčko Šmoulinka a mnoho dalšího. Přijďte si užít odpoledne plné zábavy a zároveň se dozvědět užitečné informace.

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Rybník Koupaliště v Novém Městě na Moravě

3.8. Animalfest Radostín - V sobotu se v Radostíně u Velkého Dářka uskuteční oblíbený letní festival Animalfest, který slibuje skvělou atmosféru a pestrý hudební program. Festival začne v 16:00 a návštěvníci se mohou těšit na vystoupení pěti přátelských kapel. V programu vystoupí Knedlík, následovaný kapelou Zakopanej pes, poté Hakmak, Kejvavý koně a večer završí kapela Kentaur. O výborné občerstvení se postará místní SDH Radostín, takže si kromě skvělé hudby užijete i chutné jídlo a pití.

3.8. Farmářský trh v Novém Městě na Moravě - Vratislavovo náměstí v sobotu opět ožije oblíbeným farmářským trhem. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou paletu čerstvých potravin a produktů od místních výrobců, kde každý kousek zboží nese příběh svého původu. A aby zážitek byl kompletní, trh bude doprovázet malé uskupení dechové kapely Veseláci - Press Band.

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Novoměstské farmářské trhy

3.8. Hravá sobota v Městských lázních - Další letní sobotu si můžete užít zábavný den s hračkami v bazénové hale Městských lázní Nové Město na Moravě. V bazénech budou od 10:00 do 17:00 připraveny nafukovací hračky pro nejmenší, míčky do vody, kroužky a rybičky na lovení.

3.8. Rockový večer na Piláku - Připravte se na rockovou noc pod hvězdami ve Žďáře nad Sázavou! Amfiteátr na Piláku hostí v sobotu od 20:00 Rockový večer. Vstupné je dobrovolné, takže máte skvělou příležitost vychutnat si večer plný klasických rockových hitů od kapel jako Turbo až po Kátaky. Tato akce je součástí letního programu a slibuje báječnou atmosféru s hudbou, která osloví nejen vášnivé rockery.

4.8. Carmen: Festival Petra Dvorského - Přijďte si užít jedinečný hudební zážitek na Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského, který se letos koná i v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě. Na nádvoří novoměstského zámku zazní koncertní průřez slavnou operou Carmen v podání jedinečných sólistů Jolany Slavíkové, Jaroslava Dvorského a Romana Krška. Hudební doprovod zajistí orchestr Virtuosi Brunenses.

Zdroj: regionální web Koruna Vysočiny - www.korunavysociny.cz/akce-a-udalosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz