Hlavní obsah
Cestování

Skrytými kouty měst Vysočiny provedou děti i dospělé pohádkové bytosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michal Mašek

Putování Bystřicí nad Pernštejnem.

Máme tip pro výlet s dětmi - Putování městy Koruny Vysočiny. Vaši průvodci budou pohádkové bytosti, které vás provedou skrytými kouty pěti měst.

Článek

Pokud hledáte ideální cíl pro výlet s dětmi, vyzkoušejte nové Putování městy Koruny Vysočiny. Bystřice nad Pernštejnem, Jimramov, Nedvědice, Nové Město na Moravě a Žďár nad Sázavou jsou připraveny přivítat vás a vaše malé dobrodruhy s otevřenou náručí.

Foto: Koruna Vysočiny

Pět putování městy Koruny Vysočiny

Toto nevšední putování nabízí zábavné a vzrušující dobrodružství. Průvodci ve formě pohádkových postav, které se vždy vážou k danému místu, vás provedou skrytými kouty těchto malebných měst. Každé město skrývá tajemství, které budete muset odhalit, abyste rozluštili tajenku. A jako odměna za vaše úsilí na vás čeká i malé překvapení!

Putování není nijak časově omezeno. Jeho cílem je seznámit turisty s městy a městečky, která obvykle míjejí při svých cestách za hlavními turistickými cíly. Toto putování je zaměřeno zejména na rodiny s dětmi a nabízí zábavnou formu luštění tajenek, které vás zavedou do míst, která byste jinak možná přehlédli. Hrací karty s otázkami a tajenkou jsou k dispozici zdarma v turistických informačních centrech jednotlivých měst.

Foto: Koruna Vysočiny

Průvodci putováním budou pohádkové bytosti

Putování začíná v Bystřici nad Pernštejnem, kde vás přivítá sympatický Zubřík, se kterým vstoupíte do centra Zubří země. Připravte se na dobrodružství, při kterém objevíte Park horníků, malebný kostel sv. Vavřince, a dokonce i poklad ukrytý v bývalém lihovaru ve formě veteránů.

A jaké tajemství budete muset odhalit? V Zubří zemi kdysi byla spousta strážních hradů, po kterých zůstaly už pouze ruiny. Vaším úkolem bude zjistit název toho nejdůležitějšího.

Foto: Michal Mašek

Putování Bystřicí

V městečku Jimramov se k vám připojí Brouček a Beruška, kteří vás doprovodí malebnými uličkami městečka. Jimramov je plný historie a slavných rodáků. Na vaší cestě se seznámíte s příběhy místních rodáků. A pokud správně doplníte všechny odpovědi na otázky v herní kartě, zjistíte, který jimramovský rodák napsal knihu Broučci pro malé i veliké děti a stvořil i vaše průvodce.

Foto: Koruna Vysočiny

Putování Jimramovem

Další zastávka při vašem putování je v Nedvědici, kam vás zve Medvídek. Společně se vydáte na pátrání po ztraceném pokladu a odhalíte záhady, které nabízí toto malebné městečko. Císařská studánka a Přírodní zahrada vám poskytnou klíče k rozluštění tajemství. Pokud správně doplníte všechny odpovědi na otázky a vyluštíte tajenku, tak se dozvíte, kdo vrátil skutečný stříbrný poklad, který dnes naleznete v informačním centru.

Foto: Koruna Vysočiny

Městečko Nedvědice

V Novém Městě na Moravě se připojí k vaší skupině Pasáček, který vás povede po stopách slavných umělců. Tohle město je známé jako galerie pod širým nebem. Ponořte se do atmosféry umění a kreativity, která na vás dýchne na každém kroku. Pokud správně doplníte všechny odpovědi do herní karty, tak se dozvíte, jak se jmenovala středověká osada, která byla později uváděna jako Nova Civitas (Nové Město).

Foto: Koruna Vysočiny

Putování Novým Městem na Moravě

Posledním městem na vaší cestě je Žďár nad Sázavou, kde vás uvítá Žďárský kapr, který v místních rybnících žije od 13. století a lidé ho chovají dodnes. S kapříkem se vydáte na objevování tajemných míst centra města, jako je Tvrz nebo kašna Pěti pramenů. Zjistíte třeba i to, že sgrafita novoměstského rodáka Karla Němce nejsou spojena pouze s Novoměstskem.

Za správně sestavené tajenky zjistíte, kdo inicioval stavbu poutního kostela svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Foto: Koruna Vysočiny

Putování Žďárem nad Sázavou

Putování městy Koruny Vysočiny nabízí zábavu a zároveň umožňuje objevovat nové zajímavosti ve městech. Můžete se dozvědět více o jejich historii, památkách a tajemstvích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz