Hlavní obsah
Cestování

Tipy na akce během posledního červnového víkendu na Vysočině

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se souhlasem autorky Petry Zbořilové

Slavnosti Pernštejnského panství

Připravte se na víkend plný zábavy a kultury na Vysočině! Od tradičních slavností po letní kina a dětské dny, region ožívá řadou akcí, které slibují něco pro každého.

Článek

28. - 30.6. Slavnosti Pernštejnského panství

Zažijte kulturní víkend plný historie, umění a tradic během 24. ročníku Slavností Pernštejnského panství, které se konají od 28. do 30. června v malebném městečku Nedvědice a v okolních obcích. Program zahajuje v pátek večerním koncertem kapely Fuga, který přináší zábavu pro všechny věkové kategorie. Sobota bude plná akce od ranních hodin, kdy na vás čeká mimo jiné vystoupení dětí z místních škol, ukázky sokolnictví a rocková hudba od skupiny Hudba Praha band. Neděle nabídne folkové tóny od skupiny FLERET a kouzelné vystoupení akustické kapely 4 COVERS.

Jedním z hlavních taháků je výstava fotografií Miloše Neči, která vás zavede do světa jeho uměleckého vnímání krajin a lidí. Tato výstava je přístupná od pátku až do neděle a poskytuje jedinečnou příležitost vidět Pernštejnské panství očima zkušeného fotografa. Kromě toho si můžete v sobotu prohlédnout živé dravce v rámci sokolnické výstavy, a dokonce se zapojit do fotografování s těmito majestátními ptáky. Celý víkend je doplněn o bohaté občerstvení a doprovodné aktivity pro děti, včetně skákacího hradu a malování na obličej, což zajišťuje zábavu pro celou rodinu. Fanoušky historie určitě potěší, že v sobotu a neděli bude přístupný kostel sv. Václava v Dolním Čepí.

Foto: Se souhlasem autorky Petry Zbořilové

Slavnosti Pernštejnského panství

28.6. Plaviáda ve Štěpánově nad Svratkou

Připravte se na neopakovatelnou recesistickou akci, která se uskuteční v pátek ve Štěpánově nad Svratkou! Tato vodácká akce, již po třinácté pořádaná Českým svazem žen, startuje v 16:30 u Boroveckého mostu. Návštěvníci se mohou těšit na zábavnou plavbu v kreativních člunech a v roztodivných kostýmech po řece Svratce. Nejen plavci, ale i diváci na břehu si užijí zábavné odpoledne plné povzbuzování, smíchu a dobré nálady.

Od 17:00 se pak program přesouvá k Maryši, kde bude pro všechny připraveno bohaté občerstvení a skákací hrad pro děti. Akce slibuje nejen sportovní vyžití, ale i příležitost pro společenské setkání. Přijďte podpořit účastníky v jejich plaveckých dovednostech nebo jen pro zábavu a relax u řeky. Vstup je volný a o zábavu je postaráno na každém kroku!

28. - 29.6 Putovní letní kino na Bystřicku

Obce na Bystřicku opět v létě zvou na oblíbené putovní letní kino pod širým nebem, které každoročně přitahuje mnoho návštěvníků z celého mikroregionu. V rámci letošní sezóny je naplánováno přes 80 promítacích večerů, které se uskuteční ve 40 obcích a místních částech Bystřicka. Tento venkovní filmový festival nabízí skvělou příležitost pro rodiny, přátele a filmové nadšence, aby si vychutnali různé filmy v jedinečné atmosféře pod otevřeným nebem.

V pátek 28. června se bude v promítat hned ve třech lokalitách. Těšit se můžete na rodinný film Prázdniny s Boučkem v Branišově, animovaný film Trollové 3 v Dolní Rozšíčce a dobrodružný snímek Ostrov ve Vítochově. Následující den, v sobotu 29. června, bude mít publikum možnost zhlédnout Prázdniny s Broučkem v Dolní Rozsíčce a film Gump - jsme dvojka ve Vítochově. Vstup na všechna promítání je zdarma, což umožňuje široké veřejnosti užít si letní večery plné filmových zážitků.

Foto: Se souhlasem autorky Jany Dočkalové

Letní kino na Bystřicku

29.6. Street Food Festival ve Svratce

Milovníci pouličního jídla, zpozorněte! Street Food Festival Svratka se už po čtvrté vrací do Svratky. V sobotu od 11:00 do 18:00 si můžete užít skvělé jídlo v pohodové atmosféře koupaliště ve Svratce. Přijďte si pochutnat na rozmanité nabídce street foodových delikates z celého světa. V menu nebudou chybět oblíbené smash burgery, exotické pokrmy jako Pho Bo nebo Tom Yum, rozmanité tacos, vegetariánské burgery a mnoho dalších. Kromě kulinárních zážitků na vás čekají smažené nudle, luxusní hovězí pastrami sendviče, krevety, foie gras a hranolky na sádle. Pro milovníky sladkého budou připraveny churros, langoše s lanýžem a domácí koblihy. Vstup na festival je zdarma, takže si nenechte ujít šanci prožít den plný chutí a zážitků v jedinečném prostředí, které můžete spojit i s koupáním.

Foto: Koruna Vysočiny

Street food festival ve Svratce

30.6. Rodinný den s technikou v Radostíně nad Oslavou

V Radostíně nad Oslavou se chystá vzrušující Rodinný den s technikou, který nabídne 30. června 2024 na místním hasičském cvičišti jedinečný pohled na svět speciálních vozidel. Návštěvníci se mohou těšit na komentované představení dakarských speciálů, trucktrialových monstr a profesionální hasičské techniky. Začátek akce je plánován na 13:00, s následnými komentovanými ukázkami ve 14:30 a 16:30. Kromě technických divů bude pro návštěvníky připraveno bohaté občerstvení a pro děti atrakce jako skákací hrad, což slibuje zábavu pro celou rodinu. Přijďte se podívat na stroje, které běžně nevidíte, a užijte si den plný zážitků.

Další akce na Vysočině

28. 6. Žďárský barevný běh - Připravte se na veselý a barevný zážitek v rekreačním areálu Pilák. Tato akce je ideální pro rodiny s dětmi a mládež, které mohou běžet ve skupinách. Běh je zážitkový a nezávodní, takže hlavním cílem je bavit se, ne soutěžit. Účastníci budou zasypáni barevným prachem. Starty jsou naplánovány na 14:00, 14:30 a 15:00, což vám umožní vybrat si čas, který vám nejlépe vyhovuje. Přijďte si užít jedinečnou atmosféru plnou smíchu a barevných explozí!

Foto: Se souhlasem autorky Romany Šimurdové

Žďárský barevný běh

28. 6. Hudební večer s grilováním na Horníku - V pátek večer se můžete těšit na příjemný hudební večer s grilováním na Hotelu Horník, začínající od 18 hodin. Přijďte si užít výtečné grilované speciality, jako jsou ryby, steaky a sýry, doplněné o vybrané nápoje a letní drinky. Od 20 do 24 hodin bude hrát živá hudba, která vytvoří ideální atmosféru pro poslech i tanec pod hvězdami. Nezůstávejte doma a přijďte si užít relaxační večer ve skvělé společnosti a s chutným jídlem v krásném prostředí u rybníku Sykovec.

29.6. Letní karneval v Křižánkách - Se začátkem letních prázdnin dorazí do Křižánek skvělá zábava pro děti i jejich rodiny v podobě Letního karnevalu, který se koná 29. června od 14:00 na místním hřišti. Organizátoři zvou všechny děti, aby přišly v kostýmech a užily si den plný soutěží, tance a zábavy. Program zahrnuje diskotéku pro děti, občerstvení a různé kreativní a sportovní aktivity.

29.6. Dětský den ve Stříteži (okr. Žďár n. S.) - Ve Stříteži v sobotu ožije místní hřiště radostným Dětským dnem plným zábavy a soutěží. Od 15:00 se zde sejdou děti všech věkových kategorií, aby si užily bohatý program plný soutěží, her a atrakcí, mezi které patří i oblíbený skákací hrad. Dětský den nabídne skvělou příležitost pro děti, aby strávily aktivní a veselé odpoledne v příjemném prostředí venkovního hřiště. Vstup na akci je zdarma.

29.6. Oslavy založení SDH v Blažkově - V sobotu se v Blažkově na Bystřicku uskuteční oslavy 140. výročí založení sboru. Po celé odpoledne bude k poslechu a tanci hrát dechová krojována kapela Mistříňanka, jedna z nejlepších současných dechovek v České republice. Součástí programu budou ukázky současné i historické hasičské techniky, pro děti bude připravený skákací hrad, drobné soutěže a mnoho dalšího.

Foto: Koruna Vysočiny

Slavnosti v Blažkově

30.6. Slavnostní zahájení sezóny v Šiklandu - V neděli 30. června od 10:00 do 18:00 hodin se v Šiklandu ve Zvoli nad Pernštejnem uskuteční slavnostní zahájení 31. letní sezóny. Tato akce nabídne návštěvníkům bohatý program plný nových akčních divadel a legendární westernové show. Přijďte si užít den plný zábavy s celou rodinou, kde nebudou chybět atrakce a aktivita pro každého. Toto otevření sezóny v Šiklandu slibuje stát se nezapomenutelným zážitkem plným dobrodružství a vzrušení.

30.6. Setkání na zemské hranici - Vydejte se na desátý ročník tradičního setkání Na zemské hranici mezi Sirákovem a Újezdem, které se koná od 14:00 hodin. Akce nabídne bohatý program plný hudby, zábavy a gastronomických zážitků. Návštěvníci se mohou těšit na živou hudbu od kapely JÁSALKA BAND, tradiční pečené sele a mnoho dalšího domácího občerstvení včetně pečeného chleba z hliněné pece, trdelníků, palačinek a domácích zmrzlin. Pro děti bude připraveno malování na obličej a přetahování lanem, dospělí si pak mohou užít jízdu na historických kolech z Jívoví nebo romantickou jízdu koňským povozem.

Zdroj: regionální web Koruna Vysočiny - www.korunavysociny.cz/akce-a-udalosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz