Hlavní obsah
Sport

V bystřickém Edenu bude v pondělí pohár hokejových mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se souhlasem autorky Kateřiny Hájkové

Libor Hájek s pohárem

V pondělí 22.7. se v Centru Eden v Bystřici nad Pernštejnem setkáte s mistrem světa v hokeji Liborem Hájkem. Přiveze pohár a medaili, které získal s českou reprezentací, a uspořádá autogramiádu.

Článek

S hokejovým obráncem Liborem Hájkem, jedním ze členů české reprezentace, která se v květnu stala letošními mistry světa, se můžete v pondělí 22. července setkat v bystřickém Centru Eden. Šestadvacetiletý reprezentant pocházející ze Smrčku, místní části obce Býšovec na Bystřicku, na setkání na nádvoří Edenu přiveze pohár hokejových mistrů i medaili, aby si je mohli lidé prohlédnout, a také uspořádá autogramiádu.

Akce určená pro širokou veřejnost začne v 15:00 hodin a vstup na ni je zdarma. „Děláme to hlavně pro děti,“ uvedla za provozovatele Centra Eden Kateřina Hájková, jež je současně sestrou hokejového šampiona. „Ukázat pohár českých hokejových mistrů právě v Bystřici byla jednoznačná volba. Žijeme nedaleko Bystřice, pracujeme tady, jsme s ní léta spojení. Navíc Libor jezdil na bystřický zimní stadion na tréninky,“ doplnila Kateřina Hájková.

Foto: Se souhlasem autorky Kateřiny Hájkové

Hokejový pohár mistrů světa z Prahy 2024

Úspěšného hokejisty si cení i vedení bystřické radnice. „Běžně se nestává, že můžeme na území města vidět pohár pro mistry světa v hokeji. Hokej nemá v Bystřici tak velkou tradici jako v okolních městech a my jsme hrdí, že Libor Hájek jako čerstvý mistr světa přiveze pohár právě k nám. Ukazuje tak rodinnou vazbu na naše město. Budeme se při této události těšit na hojnou účast příznivců hokeje. Možná z této inspirace vzejde nastupující generace úspěšných sportovců,“ vyjádřil se starosta Bystřice nad Pernštejnem Martin Horák s přáním mnoha dalších sportovních i osobních úspěchů Liboru Hájkovi.

Nový zimní stadion vybudovaný nákladem zhruba 56 milionů korun a s hledištěm pro 250 diváků byl v Bystřici nad Pernštejnem uveden do provozu v prosinci roku 2014. Předtím, pokud v zimě nemrzlo, hokejisté trénovali v zimě na umělé ledové ploše v Nedvědici, později už jen na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou.

Libor Hájek je český hokejový obránce, narodil se 4. února 1998, pochází ze Smrčku na Bystřicku. Svoji kariéru zahájil v Kometě Brno, později působil v americké NHL za New York Rangers. Letos se s českou hokejovou reprezentací stal mistrem světa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz