Hlavní obsah
Cestování

Velikonoční putování se Zubříkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Koruna Vysočiny

Velikonoční výzdoba Bystřice nad Pernštejnem

Bystřický Zubřík se představí v jarním, provede zájemce velikonoční výzdobou na náměstí.

Článek

Týden před velikonočními svátky a ještě týden po nich mohou návštěvníci na Masarykově náměstí v Bystřici nad Pernštejnem obdivovat novou velikonoční výzdobu. Ta je podobně jako předchozí vánoční výzdoba koncipována do jednotlivých zastavení, avšak pouze po náměstí, a zájemce po nich opět provede maskot Zubřík. Tentokrát již bez teplého kulichu, zato s věncem ozdobeným barevnými kraslicemi.

Foto: Koruna Vysočiny

Velikonoční kraslice na Bystřickém náměstí

A na co se mohou místní i turisté na bystřickém náměstí těšit? Květa Konárová z Koníkova vyrobila oslíka, beránka, kačenky, kočičky a husy ze sena, přičemž všechna tato zvířátka jsou instalována v prostoru amfiteátru. Jiří Rech z Rozdrojovic upletl z proutí čtyřmetrovou pomlázku a kuřátko a obří vejce a zajíčka do Bystřice dodal Jan Bašta z Ouběnic. O grafickou výzdobu se postaraly děti z bystřických základních škol.

Foto: Koruna Vysočiny

Velikonoční zajíček na Bystřickém náměstí

Důvodem k realizaci Velikonočního Zubříkova putování byla podle starosty Bystřice nad Pernštejnem Martina Horáka snaha o zatraktivnění svátků jara, stejně jako tomu bylo u předešlého úspěšného Vánočního Zubříkova putování. „Rozsah je však jiný, omezujeme se na náměstí a již se nejedná o světelné efekty. V tuto chvíli nechceme prozrazovat další detaily, je to překvapení, které si musí každý objevit sám,“ doplnil starosta s tím, že náklady na velikonoční výzdobu se pohybují kolem 200 tisíc korun.

Foto: Koruna Vysočiny

Slámové dekorace na bystřickém náměstí

Také bystřické velikonoční putování za svátky jara bude disponovat letáčkem s jednotlivými zastaveními, který bude k vyzvednutí v tištěné podobě v turistickém informačním centru v budově Městského muzea.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz